Topséfektől tanulhat az egész világ ingyen és bérmentve

Szerző: | 2020.04.15 | Hírek

A világ legjobb séfjei nagyvonalúan osztják a tudásukat karantén idején.

A járványhelyzetnek azért vannak előnyei is. Az „unatkozó”, pontosabban az éttermi konyhákban brillírozni éppen nem tudó séfek most számos tudást közkinccsé tesznek. Még a legeltökéltebb, legambíciózusabb szakácsoknak sem adatik meg, hogy minden nap bepillantást nyerjenek Thomas Keller, Massimo Bottura vagy épp Ferran Adriá konyhájába, a karantén idején azonban ennek pont az ellenkezője igaz. Akár minden nap láthatjuk, hogyan főznek ezek a legendás séfek, és ezek a professzionális kulisszatitkok korántsem csak a háziasszonyoknak jöhetnek jól, hanem a profi szakácsoknak is. Íme néhány Instagram oldal, amelyet érdemes követnie azoknak a szakácsoknak, akik a járvány után a legjobb helyekről inspirálódva szeretnének munkába állni.

Ki más is szerepelhetne ennek a listának az élén, mint a maestro maga, azaz Massimo Bottura. Az élő legenda mindig előrukkol valami újdonsággal, és mindig a többiek előtt jár egy lépéssel. A „Kitchen Qauarantine” főzőshow ötlete egyébként Bottura lányának, Alexának a fejéből pattant ki, aki a karantén második napján – miután végignézte, hogyan csinál vacsorát az apja otthon – megállapította, hogy ezt az egész világnak látnia kéne. Azóta a Bottura család minden este 8-kor bejelentkezik a séf Instagram oldalán, és kezdődik a show, amiből nagyon sokat lehet tanulni.

A modern gasztronómia egyik legnagyobb ikonja, Ferran Adriá új értelmet ad a csuminak! Azaz a Twitteren közvetített sorozatában olyan ételek elkészítését mutatja be, amelyeket személyzeti ételként szoktak kínálni a világhírű El Bulliban.

Anne Sophie Pic, a világ egyik leghíresebb francia séfnője olyan profi receptvideókat tesz közzé az Instagram oldalán, mintha mindig is erre specializálódott volna.

Dani Garcia, a három Michelin-csillagos spanyol séf egészen eklektikus tárházát mutatja meg konyhaművészetének, amelyben a legkifinomultabb fogásoktól kezdve a legpopulárisabb gyorséttelekig minden kategóriában mutat mesterfogásokat.

Thomas Keller, aki épp hadat üzent a biztosítóknak, akik nem megfelelően teljesítik kötelességüket a biztosított éttermek számára Amerika-szerte, nem hagyja követőit finom falatok nélkül. Instagram videóiban mostanában olyan alap, épp ezért döntő fontosságú ételek készítését mutatja be, mint például a tökéletes vinaigrette.