Turisztikai összefogás a Kelet-Mecsekben

Szerző: | 2021.12.08 | Hírek

A Mecsek kapujaként is elhíresült Mecseknádasdon a település húzóágazatát, a turizmust és vendéglátást hosszabb távon és komplexebb módon fejlesztik: helyi vállalkozók és magánszemélyek összefogásával megalakult a Mecseknádasd Open Turisztikai Nonprofit Kft., mely a településen többek között turizmusfejlesztéssel és rendezvényszervezéssel foglalkozik majd.  

A festői völgyben fekvő falu vonzereje páratlan természeti értékei mellett épített kulturális örökségének, a helyi gasztronómia sváb ízeinek, a borturizmusnak, a helyi legendák, hagyományok és népi kézműves mesterségek megőrzésének, illetve a települést behálózó országos és nemzetközi turista- és zarándokutaknak köszönhető. Mecseknádasdon számos turisztikai terméktípus is felejthetetlen élménnyel kecsegtet, melyhez adódott az az alapgondolat, hogy a gasztro–kulturális irányú településfejlesztés mellett a professzionális rendezvényszervezés is előtérbe kerüljön. A településen az aktív vállalkozói életnek köszönhetően sok szállásadó és vendéglátó, helyi termelő és kézműves dolgozik, akik között egyértelmű volt a turisztikai összefogás szükségessége.

„Kiemelt cél, hogy aki a Dél-Dunántúli régióban, illetve a Pécs–Villány turisztikai térségben programot, kikapcsolódási lehetőséget keres, vagy csupán falusi pihenésre vágyik, annak Mecseknádasd az elsők között jusson eszébe, mint lehetséges úti cél. – mondta a kezdeményezésről Karl Ákos és Pintér Réka, a Mecseknádasd Open Turisztikai Nkft. két ügyvezetője és alapítója. A település eddig is megannyi programmal várta a látogatókat és a helyi érdeklődőket, azonban ezen felül még több nagyobb és kisebb, a település gazdag történelmi múltjára és kulturális értékeire emlékező eseményt, szabadidős programot szeretnének kínálni.

A víziónk, hogy Mecseknádasdon és a szomszédos településeken az év minden napján legyen elérhető valamilyen értékes program, vagy látnivaló, hogy a települést a régió idegenforgalmi és turisztikai kínálatának kihagyhatatlan elemeként, a Mecsek kincses ládájaként említsék” – tette hozzá Ferling József, a FERLING Kft. ügyvezető igazgatója.