Új helyszínen nyílt meg a Halkakas Halbisztró

Szerző: | 2017.12.18 | Hírek, Konyha

Jó pozicionálás és egyediség nélkül nehéz kitűnni a budapesti újhullámos bisztrók közül, ám a december 16-án a Dohány és Nagy Diófa utcák kereszteződésében újranyílt Halkakas Halbisztró azt tűzte zászlajára, hogy csak hazai tenyészetekből vásárolt halas ételeket kínál vendégeinek.

Ahogy teszik ezt immár öt éve, azonban az úttörő street-food hely korábbi méreteit kinőve, új és nagyobb helyszínen nyitotta meg kapuit, étteremként. Nem csak a lokáció és a belbecs, de a konyhai technikák és az étlap tételei is átalakultak, és bőven találunk unikális ételeket is, mint a Halkakas hallevest, a ponty tempurát ázsiai üvegtészta salátával vagy tokhalból készült ínyencségeket.

„Az elmúlt években és a jövőben is azon dolgozunk, hogy a magyar tenyészetekből – többnyire Szarvasról, Rétimajorról és Győrből – vásárolt halakat minél szélesebb körben és sokoldalúbban mutassuk be a fogyasztóknak” – fejtette ki célkitűzésüket Lévai Zsuzsanna tulajdonos, aki a halak szeretetét haltenyésztő édesapjától örökölte.

„Sokat hallani manapság arról, hogy milyen nehéz szakembereket találni, és ezt mi is tapasztaljuk, ezért – így utólag már cseppet sem bánva – az új helyet nagyrészt saját erőből, két kezünk munkájával építettük fel. Összesen két és fél hónapunk volt arra, hogy a megtervezéstől az utolsó szög beütéséig elkészüljünk az étteremmel” – fogalmaz Újvári Luca belsőépítész. „A felújítás tökéletesen alátámasztja a kínálat egyediségét, máshol biztosan nem találhatóak ilyen asztalok és korlát, a halpikkelyt formázó kék fal, vagy a pult felett található csónak, amelyet a tulajdonos édesapjától kaptunk.”

A Halkakas a havonta változó séfajánlattal a szezonális alapanyagokat szélesebb körben kívánja népszerűsíteni és természetesen napi menüket is kínálnak majd a környéken dolgozók részére. Azonban nem csak hazai halakkal, de belföldi szörp-gyártókkal, pincészetekkel és kézműves sörkészítőkkel is dolgoznak, kimondottan kerülik a multinacionális beszállítókat. De ezzel még nem állnak meg: borvacsorákat, rendezvényeket is terveznek a kibővült helységben.

Balla-Seethaler Tamás