Új Michelin-elismert éttermek Máltán

Szerző: | 2022.03.07 | Hírek

Február végén jelent meg a legfrissebb Malta Michelin Guide. 5 étterem lett idén is egy Michelin-csillagos, 4 kapott Bib Gourmand-elismerést és további 22 máltai és gozói étterem került a rangos válogatásba. 

A tavaly díjazott öt étterem megtartotta egy-egy Michelin-csillagját. Így továbbra is kiemelkedő szerepet tölt be a máltai gasztronómiában a vallettai Under Grain, a Noni és az ION – The Harbour, a mdinai De Mondion, valamint a Bahia, mely idő közben helyszínt váltott és már nem Lijaban, hanem a Corinthia Palace Hotel szomszédságában, az elegáns Balzan városában várja vendégeit.

Eggyel bővült a Bib Gourmand-díjazottak száma. A korábbi elismerést megtartotta a Terrone Birguban, a Rubino Vallettában és a Commando Melliehaban is, és újként debütál közöttük a vallettai Grain Street, melynek erős kötődése van a Michelin-csillagos Under Grain étteremhez.

A Michelin ellenőrei három új helyszínnel növelték a máltai étterem kínálatot is, melyek megfeleltek szigorú elvárásaiknak és ajánlásra érdemesnek találták. Így bekerült a kalkarai Marea, a vallettai AKI és a melliehai Rebekah’s.

A tény, hogy több mint harminc étterem ilyen minősítéssel került be a híres útmutatóba azt jelzi, hogy Málta ízletes konyhájának bőséges a választéka, és mindez kiváló kiszolgálással és festői helyszínekkel párosul.