Vagány bisztrókonyha a Rádayban

Szerző: | 2018.10.02 | Hírek

A budapesti Ráday utcában, a pest-budai vásárok idejéből fennmaradt épületben működő Café Delion Bistro izgalmas, kreatív, laza, ugyanakkor nívós környezetben és ételekkel várja a vendégeket, ebédre hetente megújuló menüvel, vacsorára pedig nemzetközi és hazai ihletésű étlappal.

A siker titka jelen esetben a séf, Nyúzó Imre és a tulajdonosok szerencsés egymásra találása, aminek köszönhetően az egykori rockzenész a konyhában mutathatja meg tehetségét. Imre ugyanis nem erre a pályára készült, sokáig a Garden of Eden zenekar énekeseként járta az országot, majd családot alapított, és az állandó turnézást a főzésre cserélte. Az ország neves konyháiba járt sztázsolni, ahol a legjobb séfek tanították az alapanyagok használatára, a helyes technológiákra, míg végül a Kálvin téri KGB (Kálvin Gasztro Bisztró) konyhafőnökeként vált ismertté. A hely bezárása után a Ráday utcában gazdátlanul maradt étterem tulajdonosának testvére, Bíró Fruzsina bízta meg a Café Delion új arculatának kialakításával.

Imre mérhetetlen szakmai alázattal, elképesztő kreativitással nyúl az alapanyagokhoz és a magyar konyha emblematikus fogásaihoz. Újragondolás helyett újratervez, úgy alakít át, hogy megmaradjanak a fogás hagyományos értékei, de meglegyen benne az a rá jellemző csavar, amitől az étel valóban egyedivé válik.

Az étlap természetesen szezonális, és a hazai kedvencek – mint például a gulyásleves, a halászlé vagy épp a karcagi birkapörkölt, ami a séf szerint úgy jó, ahogy hagyományosan készítik – mellett megjelenik a gombával töltött gyoza, az avokádós tonhal vagy éppen a kacsarilette burgonyafőzelékkel. Az egykori KGB-s emlékeket idézi fel a rácponty, a burger és a rántott hús, míg a smokerben készített marhaszegy különleges rakott burgonyával és tökéletes tojással érkezik. Az ősz egyik kedvencének számító szarvasgerinc mellé pedig spenót, pirított burgonya és gomba idézi meg az erdők hangulatát. És persze mindezeket gondosan válogatott italok kíséretében fogyaszthatják el a Café Delionba betérők, hiszen a választék e téren is bőséges, különösen a ginek és gin-tonikok esetében, de a vacsorára érkezők is biztosan találnak minden egyes fogáshoz tökéletesen illő borpárosítást.