Vegán bagellel indítja be a tavaszt a Budapest Bagel és Steiner Kristóf

Szerző: | 2021.05.12 | Hírek

Páratlan ízvilággal, különleges fűszerezéssel és alapanyagokkal várja a vegán életmód híveit Budapest elsőszámú bagelezője.

Exkluzív vegán bagellel színesíti menüsorát a Budapest Bagel, melyet a vegán konyhaművészetben egyedülálló tudással bíró Steiner Kristóffal alkottak meg. A merész ízkombinációkat rejtő, keleties fűszerezésű és prémium alapanyagokból készülő vegánszendvics mostantól limitált ideig kóstolható meg a hazai, bagelt kínáló vendéglátóhelyek között origónak számító Budapest Bagel fővárosi egységeiben, valamint házhozszállítással kérve.

Mi történik akkor, ha egy innovatív gasztrocsapat gondol egyet, és felkéri a hazánkban talán legismertebb, a vegán kulináriában tagadhatatlanul is hatalmas tudással és kreativitással rendelkező Steiner Kristófot arra, hogy alkossanak meg egy új, extravagáns vegán bagelt közösen? Bár a receptfejlesztés tekintetében a jelenlegi pandémiás helyzettől nehezítve végül online ötletelések után, de lelkes alkotó szellemben született meg az az ízvilágában formabontó szendvics, melyet a Budapest Bagel és Kristóf nemcsak a vegán életmódot választóknak, de az újdonságokra nyitott, igazi gasztro-fan vendégeknek alkotott meg.

„Számunkra évek óta kiemelten fontos, hogy sokszínű és izgalmas kreációkkal örvendeztessük meg a bagel imádókat, fókuszálva az éppen aktuális trendekre, szezonális összetevőkre és a vendégkörünk igényeire. Kristóf munkáját régóta nagy érdeklődéssel figyeljük, és úgy érezzük, hogy ugyanazt a missziót képviseli, mint amit a Budapest Bagel a vegán szendvicseivel: a vegán életmód lehet színes, izgalmas ízorgia. Óriási öröm számunkra, hogy miután felvázoltuk neki az elképzelésünket, ő egyenesen Görögországból álmodott meg egy csoda receptet nekünk, ami bővelkedik a távol-keleti ízekben” – vázolta fel a bagel megalkotásának inspiráló folyamatát a Budapest Bagel egyik tulajdonosa, Fábián Gergő.

Az új bagel egyediségét és összetéveszthetetlen ízvilágát egyrészt a Budapest Bagel saját pékségében készített bagel alap adja, amelyben a sült padlizsán, a sült édesburgonya és az avokádó hármasa mellett egy izgalmas, keleties fűszerkeverék és a tahini szósz fokozza az ízélményt, végül a már így is kerek szendvicsnek egy rendkívüli csavart ad a mangó chutney édessége, amely szinte szó szerint felrobbantja az ízlelőbimbókat.

Fotó: Talabér Géza