Villásreggelitől a gálavacsoráig

Szerző: | 2022.03.02 | Hírek

Tavaly év végén jelent meg Mészáros Tibor és Voleszák Zoltán Villásreggelitől a gálavacsoráig című szakkönyvének második, átdolgozott kiadása. A rendezvényszervezés elméletéről és gyakorlatáról szóló könyvről hiánypótló kiadványként beszéltek a szakmabeliek és az oktatási intézmények.

A kiadvány részletesen áttekinti a vendéglátás minden témakörét a terítéstől az asztaldíszítésen és a megfelelő munkaruhán át egészen az élelmiszer-biztonságig. A kiadvány hasznos társa lehet vendéglátóipari tanulóknak, főiskolásoknak, frissen végzett vendéglátóipari szakembereknek és rendezvényszervezőknek. A kötet megismertet a rendezvények általános tudnivalóival, bemutatja a legfontosabb rendezvénytípusokat, lebonyolításuk feltételeit és szervezési elveit; mindehhez konkrét gyakorlati példákat ad.

A második, átdolgozott kiadásban a mai kor tudásának, elvárásának mentén frissítették az elméleti, valamint a rendezvények lebonyolításáról írt fejezeteket, illetve a gyakorlati példákat is.

A szerzőkről:
Mészáros Tibor vendéglátóipari üzemgazdász, szaktanár, turizmus szakközgazdász, Schnitta-díjas éttermi mester. A gasztronómiában végzett munkájáért a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség számos oklevéllel tüntette ki.
Voleszák Zoltán vendéglátóipar üzemgazdász, szaktanár, Schnitta-díjas éttermi mester. Az elmúlt évtizedekben aktívan részt vett a vendéglátás és a turizmus területén a szakképzés és a mesterképzés fejlesztésében.