Sőt, nemcsak lépést tart, hanem természetesen irányt is mutat, hogy hogyan lehet ebben a megváltozott helyzetben biztató jövőt látni a vendéglátásban.
Díjazzák a kezdeményező séfeket
Újdonság, hogy a megszokott elismeréseken kívül a „Bocuse d’Or Social Commitment Award” elnevezésű díjat is átadják majd.
Hústéma egyforma tálakon
Szintén nagy változás, hogy a hústémát a mostani lyoni világdöntőben mindenki ugyanolyan tálon fogja prezentálni, amelyet a De Buyer biztosít majd.
Tányértéma elvitelre
A Covid okozta helyzetre reagálva a szokásos tányértéma helyett a csapatok „elviteles” menüt készítenek majd a versenyen. Ennek tartalmaznia kell egy előételt, egy főételt és egy desszertet, mindegyiknek az alapját a paradicsom képezi majd. Magát az elviteles dobozt a csapatoknak kell biztosítaniuk, amelyek növényi alapúak és újrahasznosíthatóak kell, hogy legyenek.
A Bocuse d’Or lyoni döntője szeptember 26-27-én lesz.