Teraszreneszánsz: fellélegző teraszok, foghíjas étterembelsők

Teraszreneszánsz: fellélegző teraszok, foghíjas étterembelsők

2021 áprilisának utolsó hétvégéje, majd egy héttel később a vendéglátóhelyek belső tereinek megnyitása egy új időszak kezdete is volt az éttermek életében. Az átoltottság és a hivatalosan is vírusvédettséget élvező vendégek száma ugyanis még közel sem tart ott, hogy...
Thai Select tanúsítvánnyal kitüntetett éttermek már Budapesten is

Thai Select tanúsítvánnyal kitüntetett éttermek már Budapesten is

A távol-keleti éttermeknek van valami különleges varázsuk. A színek kavalkádja a tányérokon, a wokok sistergése, a mindent betöltő édeskés illat és a különleges textúrájú ételek sokszor a laikusokat is az éttermek asztalához ültetik. De az ázsiai konyhák csoportjában...
Szepsy István: „A szőlő nem okoz csalódást”

Szepsy István: „A szőlő nem okoz csalódást”

A borkészítés egy szenvedélyes műfaj, amit senki sem példáz jobban a 70 éves Szepsy Istvánnál. Az utóbbi két évben sorozatos megpróbáltatások érték a világ szinten is elismert borászt, ám ezek mit sem változtattak hivatástudatán. Még súlyos betegsége sem tudta távol...
Ez a nagy helyzet

Ez a nagy helyzet

Nincsenek B-tervek, hiszen lassan A-tervek sincsenek, és épphogy csak pislákol a fény az alagútban. A METRO összehozott egy kerekasztal beszélgetést, amelyen Bősze Ákos, a METRO HoReCa fejlesztési igazgatója, Gerendai Károly, a Costes Éttermek ügyvezető igazgatója,...
Első gondolatok az újranyitásról

Első gondolatok az újranyitásról

Nincsenek B-tervek, hiszen lassan A-tervek sincsenek, és épphogy csak pislákol a fény az alagútban. A METRO összehozott egy kerekasztal beszélgetést, amelyen Bősze Ákos, a METRO HoReCa fejlesztési igazgatója, Gerendai Károly, a Costes Éttermek ügyvezető igazgatója,...
10 éve mutatkozott be az egri csillag

10 éve mutatkozott be az egri csillag

Egy évtizeddel ezelőtt útkeresésben volt az Egri borvidék. Az egri bikavér biztos pontnak számított a vörösborok mezőnyében, ennek keresték a fehér párját. Egerben a szőlők sokszínűségének köszönhetően a házasítások készítése régi hagyományokra tekint vissza. A...
A jövő hústermelése elkezdődött

A jövő hústermelése elkezdődött

Műhús, in vitro hús, vágás nélküli hús, sejtalapú hús, termesztett húst, szintetikus hús – ezek a kifejezések a laboratóriumi körülmények között tenyésztett húst takarják: a jövő, amely átalakíthatja élelmezési rendszerünket. A kialakuló ipar célja egyrészt a...
Gin: pipa, vodka: pipa?

Gin: pipa, vodka: pipa?

A többszörös díjnyertes Opera Gin Budapest megalkotói most egy újabb hazai készítésű bar spirittel jelentkeztek. Az Opera Vodka Budapest piacra dobásával azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy egy másik szegmensben is visszahódítsák a magyar közönség bizalmát a...
„A hibátlan mondatokat, az önazonos ételeket kerestem”

„A hibátlan mondatokat, az önazonos ételeket kerestem”

Dragomán György gasztronómiája. Mindig különleges érzés, egyedi utazás a gasztronómiát olyan szemüvegen keresztül nézni, amelyen keresztül más oldaláról ismerhetjük meg ezt a területet. Ilyen például az a helyzet is, amikor egy szépirodalmi író fordul ennek a...
A magyar fogyasztók tesztelhetik a papírpalack prototípusát

A magyar fogyasztók tesztelhetik a papírpalack prototípusát

Június 15-én megérkezett Magyarországra a dán Paboco startup és a Coca-Cola közös fejlesztésű papírpalackjának prototípusa – eljött a tesztelés fázisa, amelyben – korlátozott számban – elsőként a magyar fogyasztók vehetnek részt. Az első európai piaci teszt...
Ma van a Nemzetközi Újratöltés Napja

Ma van a Nemzetközi Újratöltés Napja

Csökkentsd, használd többször, töltsd újra!  Június 16-a minden évben az Újratöltés napja, vagyis a World Refill Day. A naphoz hazánkban csatlakozik a RAKUN Dobozközösség is, céljuk, – ahogy a globális figyelemfelkeltő kezdeményezésnek is – hogy felhívják...
Folytatódik a hétvégén a PORT ÉTTEREM híres kikötők sorozata!

Folytatódik a hétvégén a PORT ÉTTEREM híres kikötők sorozata!

Egy újabb kiváló gasztroújdonság. Sok minden történik mostanában a máriafürdői PORT étterem háza táján: a nápolyi hétvége már egy egészen új projektet készít elő, ugyanis nemsokára nyílik a déli part első autentikus kézműves pizzériája, ahova egyenesen Nápolyból...
Városfásítási programot indít a padthai wokbar

Városfásítási programot indít a padthai wokbar

Környezettudatossággal szeretne példát mutatni a hazai étteremlánc. Környezetünk védelme egyre égetőbb kérdés, amelynek számos aspektusa van. Ökológiai lábnyomunkat rengeteg módon csökkenthetjük, és ma már egyre több otthonban és iparágban is előtérbe kerül ennek...
BODÓ JUDIT a 15. Borászok Borásza!

BODÓ JUDIT a 15. Borászok Borásza!

A 2021. június 4-én este, a díj „szülőhazájában”, Etyeken megtartott Borászok Borásza Díjátadót Dr. Nagy István, agrárminiszter nyitotta meg. A rendezvény keretein belül Bodó Juditot választották a tizenötödik Borászok Borászának, átadták a Borászok Barátja különdíjat...