25. születésnapját ünnepli az Etyeki Kúria

25. születésnapját ünnepli az Etyeki Kúria

Negyed évszázad alatt nagyot fordult a világ az Etyeki Kúria háza táján: az addig csak fehéreket palackozó, néhány hektárnyi területen dolgozó borászat az ország legjobbjai közé került, belevágtak a vendéglátásba is, sőt: az ünnepi alkalomra saját pezsgőjükkel...
Michelin-csillagot kapott két új budapesti étterem is

Michelin-csillagot kapott két új budapesti étterem is

A koronavírus járvány okozta nehézségek ellenére is nőtt a csillagos éttermek száma. A Michelin Közép-Európában elsőként Magyarországon jelentette be, mely éttermek kapták meg idén a legnagyobb gasztronómiai elismerésnek számító Michelin-csillagokat és tányér...
A cukrászatokban a minőség iránti igény változatlan

A cukrászatokban a minőség iránti igény változatlan

A Magyarország Tortája verseny tavalyi győztese, Füredi Krisztián idén a cukormentes és az „Egy a Természettel” kategóriában remekelt, kollégája, Fodor Sándor pedig a pirított napraforgó, a hársméz és a vilmoskörte ízét ötvözve kapta meg a legjobbnak járó elismerést....
Mit jelent valójában a munkaerőhiány a vendéglátásban?

Mit jelent valójában a munkaerőhiány a vendéglátásban?

„A legfontosabb, hogy csillogjon a szemük” – kérdés, hogy vannak-e elegen? Balatoni, budapesti és villányi vendéglősöket kérdeztünk a Covid tépázta piac alakulásáról, a munkaerőhelyzetről. Szerző: Csanádi Péter (Igor) A koronavírus-járvány és a Coviddal kéz a kézben...
A megújuló közétkeztetés nyomában

A megújuló közétkeztetés nyomában

Július 1-én a VIMOSZ a Nébih közreműködésével hívta életre a Megújuló Közétkeztetés Konferenciát. A következő oldalakon részletes beszámolónk következik az eseményről. Nyitó beszédében a VIMOSZ elnöke, Gál Pál Zoltán hangsúlyozta, hogy VIMOSZ régóta aktív szereplője a...
Már a tilalom „előszelére” kevesebb lett a műanyag

Már a tilalom „előszelére” kevesebb lett a műanyag

Évente 15 ezer tonnányit használhattunk azokból az egyszer használatos műanyagokból (pl. ételtartó dobozok, italpoharak, zacskók), amelyek forgalomba hozatalát a július 1-től hatályos kormányrendelet betiltotta. A csomagolószakma érdekképviselete szerint a megfelelő...
Mit gondolnak a magyar gasztronómiáról a topséfek?

Mit gondolnak a magyar gasztronómiáról a topséfek?

Közös videóban Széll Tamás, Sárközi Ákos és Rácz Jenő. Egy nehéz év után végre igazi ünnepre készül a magyar gasztronómiai szakma, mintegy megünnepelve a várva várt újranyitást. július 19-én a hagyományos helyszínen, a Várkert Bazárban kerül sor az Audi-Dining Guide...
Éttermi higiénia 2021-ben a szakértő szemével

Éttermi higiénia 2021-ben a szakértő szemével

Tiszta lappal – Az éttermi higiénia új dimenziójáról Zoltai Annával beszélgettünk. Valószínűsíthető, hogy lassan másfél éve járványhelyzet után az éttermi higiénia most új szintre lép. Te hogyan látod ezt, milyen lesz ez az új szint? Az átlagemberek jelentős része a...
Jön az ősz egyik legizgalmasabb szüreti programja

Jön az ősz egyik legizgalmasabb szüreti programja

Idén ősszel újra egy egész hétvégét szentel a Laposa Gasztrobirtok a “publikus” szüretre, és ezt a hétvégét olyan programokkal rakták tele, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé. Lesz dűlőtúra, mesterkurzus, pezsgős brunch, borvacsora...
Lapozzon bele a Magyarország vár utazási magazin új számába!

Lapozzon bele a Magyarország vár utazási magazin új számába!

A Turizmus Kft. gondozásában készült és ma megjelent belföldi utazási magazin lapozható formátumban már elérhető weboldalunkon. Ezt ajánlunk a következő hetekre. Az ősz beköszöntével sok-sok olyan program ideje érkezik el, amelyhez ilyentájt a legkedvezőbbek a...
A borturizmus áll az őszi kampány fókuszában

A borturizmus áll az őszi kampány fókuszában

A Magyar Turisztikai Ügynökség őszi országos forgalomélénkítő kampányt indít, amelynek a fókuszában a hazai borrégiók állnak. A cél a turisztikai szezon meghosszabbítása és a borvidékek egyediségének, sokszínű kínálatának bemutatása. Ezzel egyidőben elindul a megújult...
Tipikus magyar fogások kimchivel

Tipikus magyar fogások kimchivel

Kipróbáltuk és isteni! A koreai konyha laktofermentálással készített káposztás, kicsit csípős savanyúságát egyre többen ismerik és szeretik hazánkban is. Talán nem is gondolnánk, de a távol-keleti ország nemzeti étele nagyszerűen kombinálható a magyar konyha jól...
Mindent Tokajról a Budai Vár aljában     

Mindent Tokajról a Budai Vár aljában     

Prémium delikatesz mutatja be Hegyalja exkluzív termékeit a Lánchíd lábánál. Alig egy évvel azután, hogy a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, a TokajiMyLove projekt elindult, most újabb mérföldkövet lépett át a borvidék népszerűsítését célul tűző platform....