


Menyhárt Attila és Fekete Antonio ismét a So Good magazinban!
Menyhárt Attila desszertjei, Fekete Antonio fotóival újra az etalonnak számító So Good magazinban szerepelnek! Két évvel ezelőtt történt először, hogy Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik...
A csomagolás és a dizájn szerepe az elviteles érában
Miközben szívesen hivatkozunk a minőségre bármilyen megvásárolt termék esetében, azért az sem utolsó szempont, hogy milyen csomagolásban kerül a szemünk elé. A kiskereskedelemben évek óta egyre izgalmasabb csomagolási dizájntrendek jelennek meg, és a járványhelyzet a...
Zene az kell, avagy mitől működik az éttermi zene
Ha egy kicsit belegondolunk az emberiség történetébe, viszonylag kevés olyan műfajt találunk, ami annyira időtálló, hogy már mindig is volt, és joggal feltételezhetjük, hogy mindig is lesz. Van ugye a lélegzés, az evés-ivás, az egymással ilyen-olyan módon való...
Izgalmas nyitás a zárások közepette: megérkezett a Nudli
Decemberben megnyitotta “virtuális” kapuit a Costes csoport éegújabb egysége, a Nudli, Jókuti András gasztroblogger- ötletgazdával együttműködésben. A tésztakantin missziója nem kevesebb, minthogy friss, kompromisszumokat nem ismerő verzióban mutassa be a...
A Holdról a Fénybe – Bíró Lajos új nyitása Budán
Bíró Lajos egy már bevált koncepcióval érkezik, mégis sok újdonsággal készül a Fény Utcai Piacra, amely egyre több izgalmas gasztronómiai helyszínnek ad otthont. A Bocuse d’Or Akadémia egykori elnöke szinte minden éttermi műfajban működtet sikeres egységeket: pesti...
Hobbiból országos ismertség: nyersvegán sikersztori
Megesik, hogy a legváratlanabb pillanatban, a legmeghökkentőbb helyen futunk bele a legcsodásabb dolgokba. Így történt, hogy a Facebookon megakadt a szemem a MesiCake nyers vegán tortáin. Évek óta készítek nyers vegán édességeket, pontosan tudom, hogy nem kispályás...
Luxus bormárkával vívott ki nemzetközi elismerést a különc borász
Saját márkával, és itthon még kevesek által ismert, úgy nevezett „egészséges borral” ér el újabb sikereket Szokolai Máté borász, akit eddig elsősorban a legjobb minőségű és legkülönlegesebb tételeket forgalmazó aborbolt.com nevű projektjéről ismerhettünk. Szokolai...
Megint odatette magát a Kreinbacher a CSWWC-n!
Aranyérmes a CSWWC-n a Kreinbacher Birtok magnum pezsgője. Rendhagyó körülmények között, de minden eddiginél több nevezéssel, mintegy 30ország részvételével zajlott le idén a világ legrangosabb pezsgőversenye, a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC)....
Kadarka törköly lett Magyarország legjobb pálinkája
Kihirdették az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit. Érlelt kadarka törkölypálinka nyerte 2020-ban az Ország Legjobb pálinkája címet, amelyet a Tolna megyei Brill Pálinkaház készített. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit...
A minőség záloga a stabilitás
A tartósan jó minőségű és egységes főzési eredmények, valamint az élelmiszerek hatékony felhasználása elengedhetetlen az otthonon kívüli étkeztetésben. Ennek biztosítása érdekében 20-2000 fő étkezése esetén sok séf intelligens konyhai technológiára támaszkodik. A...
Fókuszban a magyar vendég
A karanténban töltött hetek és az utazási korlátozások egyértelműen felértékelték a magyar vendégeket. Jelenleg az éttermek csak arra építhetnek, hogy megtölti helyeiket a hazai közönség. A magyar vendégekről Csahók Ibolyát, a Michelin-csillagos Stand étterem és a...
Félmagyar sikertörténet Birminghamből
Birmingham központjához közel, a Moseley nevű kertvárosi részen találjuk Ben Taylor séf és párja, Kisgergely Zsófia éttermét, a Little Blackwood Moseley-t, ahol jórészt szezonális, helyi alapanyagokból hagyományos, ám innovatív stílusú brit ételeket kóstolhatunk. A...
Miért éppen vidék?
Barna Ádám, Krasznai Norbert és Lőrincz György vidéki gasztronómiája. Úgy látszik, a kialakult pandémiás helyzetnek köszönhetően valóban felértékelődött a vidéki gasztronómia szerepe, ugyanis három, csúcsétteremben dolgozó séf is átigazolt a fővároson kívülre. Barna...
A cél a jövőálló agrárium
A jövőálló agrárium kialakításában vállal kulcsszerepet hazánk legnagyobb, ökológiai gazdálkodással foglalkozó kutatóintézete. Kutatási és szaktanácsadói szerepvállalását folytatva, 2021-ben is a legjobb hazai agroökológiai gyakorlatok terjesztésén dolgozik az...
Tovább nőtt a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet
A koronavírus járvány minden korábbinál nagyobb kihívás elé állította a vendéglátóipari vállalkozásokat. Az éttermek számára a házhozszállítás, illetve az elviteles értékesítés jelentette és jelenti még ma is a működés lehetséges módját, ezért a készételek...
Mindent a 2020-as évjáratról
Az idei év sok változást hozott az életünkbe; a vendéglátásban át kellett szervezni jó néhány dolgot, ahogy sok esetben a borászatoknak is újra kellett tervezniük a megváltozott igényekhez igazítva tervüket. Az éttermek tavaszi bezárása, a csökkent turistaforgalom az...
Stube – egy falatnyi sváb
Pár éve arra jutottam, hogy öregedni tulajdonképpen nem a legjobb ötlet a világon, úgyhogy eldöntöttem, hogy egy időre megpróbálom felfüggeszteni az egészet, és mindörökké harminchárom leszek. Nem állítom, hogy tökéletesen sikerült, de nem adom fel, és mostanában azt...
iKitchen a Rational-tól.
Az ipari vendéglátás rendszermegoldása. A szakképzett munkaerő hiánya, a költségekre nehezedő nyomás, a digitalizáció – ezek azok a kihívások, amelyekkel a vendéglátóipar szereplőinek szembe kell nézniük. Ezután megnövekedtek a fogyasztók elvárásai a minőséggel, a...