Megjelent a január–februári szám

Szerző: | 2022.01.19 | Hírek

A tartalomból:

Hírek
Sirha 2022
Kiállítás a virtuális térben is.

Múlt évi mérleg
Farm-to-forktól a dark kitchen robbanásig
Mi valósult meg a tavaly év elején megjósolt gasztrotrendekből?

Főfogás
Csapatépítő vagy csapatromboló gasztroelem?
Borravaló – egy szakács szemével.

Akadálymentes vendéglátás
Asztalfoglalás kerekesszékkel

Fenntartható
Ne játssz a vízzel!
A fenntartható vízfogyasztás jelene és jövője a vendéglátóhelyeken.

Az élhető jövőért: páratlan hatalom a vendéglátók kezében
Vajon élünk-e vele?

Példaérték
10 okos megoldás
A pandémia pozitív eredménye a hazai vendéglátásban.

Növényi
Beérett a Naspolya
Nyers–vegán–édes sikertörténet

Hazai
„Úgy érzem, megérkeztem”
Langer Gábor otthonra talált Somlón.

Innovatív
Afrikai harcsa termálvízben, szentesi paprikával tálalva
Az OMÉK-on díjazták az ötletet.

Renomé
„Hollókő nem egy skanzen”
A Gasztro FolkTrend-díj nyertese: a Hollóköves Bisztró

Desszert
Habos: édesek és kávé
A pannonhalmi Pausából Győrbe vezet az ikonikus sütemények titka.

Kitekintő
Görög napsütés magyar üvegbe zárva
Kistermelői görög olíva magyar piacokon.

Közétkeztetés
Ízlett, vagy nem ízlett?
Szavazz a menzán!

Italtrend 2022
Moktél, kannabisz és probiotikum
Egészségtudatos italok, merész ízek, bűntudat nélküli kényeztetés.

Bor
Az Év Bortermelője: Nyúlné dr. Pühra Beáta
„Aki merész, annak a borai is hozhatnak váratlan újításokat.”

A zsuppos bor, amiért többet fizettek, mint a tokaji aszúért
A szentendrei szerb borok nyomában.

Kávé
Ritka ékszer: a kubai kávé
Szenvedély, életszeretet és a kubai emberek örök optimizmusa.