Társlapunk, a turizmus.com videósorozata a turizmus-vendéglátás meghatározó szakembereit és az ágazathoz kapcsolódó fontos szereplőket mutatja be. Bíró Lajos, a szókimondásáról is ismert séf mesél pályafutásáról és a gasztronómia szeretetéről.
Tudja Bíró Lajosról, hogy:
- hamar rájött, hogy a konyhán nem fog meggazdagodni, ezért egy ideig pincérként keresett (és szórt el) rengeteg pénzt;
- amikor 2000-ben kint volt Washingtonban Michel Richardnál (világhírű francia séf – a szerk.), sokkot kapott attól az élménytől, mert úgy érezte, így soha nem fog tudni főzni;
- a szakmájának köszönhetően már 65 évesen eljutott oda, hogy nincs bakancslistája?
A szakember ebben a 2022-ben készült videóportréban arról is beszél, honnan meríti az ötleteket, miért és hogyan kísérletezte ki a Bock Bisztró emblematikus ételévé vált libamáj sushi vagy a rántott húshoz használt zsemlemorzsa receptjét, és receptúrák helyett miért elsősorban a szakma szeretetét és a fanatizmust igyekszik átadni a fiataloknak.
(A felvétel 2022-ben készült.)