Pálinkafesztivál a Belvárosban

Szerző: | 2016.04.14 | Események

Idén az ország különböző tájain termesztett birs gyümölcsből készült pálinkákat hozza Budapestre április 28-30. között a tavasz legnagyobb pálinkás rendezvénye, a Belvárosi Pálinka Napok a Városháza Parkban.

A belépődíj nélkül látogatható három napos fesztiválon az ország 22 főzdéjének legfrissebb kínálatából válogathatnak a vendégek.

Több hónapos várakozás után ittt mutatkozik be az év tíz legjobb birspálinkájának házasításával készülő Év pálinkája.

„Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az Év pálinkáját, amely célja, hogy bemutassa a fogyasztóknak az adott év gyümölcsét. Az idei rendezvény tökéletes alkalom arra, hogy kiemelkedő minőségű birspárlatokon keresztül ismerkedjenek meg az érdeklődők az azonos gyümölcsből készülő párlatok sokszínűségével ” – mondta Maros Róbert, főszervező.

A fesztiválon Hello Pay feltöltős fesztiválkártyával fizethetünk. Az új fizetőrendszer újdonsága, hogy az előttünk lévő terminál képernyőjén egy virtuális mezőt, a borravalócsúszkát érintve határozhatjuk meg, hogy mennyi borravalót szeretnénk adni.

 

Az Év pálinkájáról

Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítették közös pálinkaházasításukat, amelybe a Év pálinkája 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka kerül. A zsűri döntése alapján idén a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békési, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit, és a Spiritus Primus pálinkafőzdék tételei kerülnek a termékbe. A versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húsz pontos rendszerben történik. A szakértők vakkóstolás során választják ki a házasítás gerincét adó párlatot, majd a többi tétel hozzáadásával díszítik. A pályázatra januárig lehetett jelentkezni és mintákat beküldeni. A kész terméket több hónapos pihenés után sorszámozott díszüvegben a Belvárosi Pálinka Napokon mutatják be.