Bizonyára a jövő évben Magyarországon megrendezendő Bocuse d’Or európai döntője is szerepet játszott abban, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium is felkarolta a BGF Ínyenc klubjának április 17-i rendezvényét, amelyet a nyugalmazott szakácsok és cukrászok tiszteletére szerveztek.
Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár okleveleket nyújtott át azoknak a nyugdíjas mestereknek, szakácsoknak és cukrászoknak, akik nemzetközi versenyeken tették ismertté a magyar gasztronómiát, és ezzel növelték hazánk turisztikai vonzerejét.
A szakács olimpiai bajnokok közül meghívták Facsar Sándort. Lukács Istvánt, Mátyás Rudolfot, Nemeskövi Dénest, Novák Ferencet. A cukrász olimpiai bajnokokat képviselte id. Bergmann Ernő, Gombai Nagy Péter, Kissné Zombori Zsuzsanna, Kopcsik Lajos. A nemzetközi elismerést szerzett szakácsok közül eljött Garaczi János, Gullner Gyula, Juhász István, Kalla Kálmán.
Korabeli receptek
A BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara nagy múltú Ínyenc Klubjának hallgatói egy különleges menüsorral tisztelegtek az olimpiai bajnokok előtt. A Klasszikus magyar hideg vegyes ízelítő Tárgyik Sándor receptje alapján készült: hideg libamáj tokaji esszenciában párolva, pisztráng filé zöldségágyon, fácán pástétom csipkeízzel. Rákóczi János 1938-ban a világ egyházi méltóságait is elbűvölte a szürke marhából készült gulyás erőlevessel. A főétel mintája Lukács István receptje volt: vajon sült borjújava ropogós rákfarokkal, hollandi mártással, citromos fehér spárgával, pirított, petrezselymes, formázott burgonyával körítve. Bergmann Ernő tudása előtt tisztelegtek tányérdesszertjével, a Hideg mogyorópudinggal, amit karamellmártással és Rothschild piskótával kínáltak.
A díszebédet a főiskola vendéglátás tanszékének hallgatói készítették, a La Fiesta és a Tanyacsárda két mesterszakácsának segítségével, akikkel négy alkalommal tréningeztek. Mintaszerű volt a kivitelezés, a tálalás és a felszolgálás is. A szakácsok nem is kaphattak volna nagyobb elismerést, mint amit Lukács István mondott: ugyanazokat az ízeket érezte most is, mint amikor ő készítette a borjújavát.
Klasszikus magyar hideg vegyes ízelítő – Tárgyik Sándor receptje alapján: hideg libamáj tokaji esszenciában párolva, pisztráng filé zöldségágyon, fácán pástétom csipkeízzel)
A főétel – borjújava Oscar-módra – Lukács István receptje alapján: vajon sült borjújava, ropogós rákfarokkal, hollandi mártással, citromos fehér spárgával és pirított, petrezselymes, formázott burgonyával körítve