A balatoni szállodák azok előtt tisztelegnek vacsoráikkal, akik a  frontvonalban küzdöttek biztonságunk érdekében.

Szerző: | 2020.05.27 | Hírek

A balatonfüredi pünkösdi vacsora érdekessége, hogy olyan orvosokat és nővéreket is hívtak az eseményre, akik a COVID 19 járvány tetőzése alatt az átlagnál többet dolgoztak és segítették a vírus elleni egészségügyi védekezést.

Ők ingyenesen vehetnek részt a Hotel Aura BBQ vacsoráján. A szálloda egyébként azt tervezi, hogy az egészségügyben dolgozó hétköznapi hősök mellett, a későbbiekben néhány takarítónőt, pénztárost, buszvezetőt is meghív egy exkluzív vacsorára, hogy ezzel is tiszteletüket fejezzék ki azok iránt, akik időt, energiát nem sajnálva, különböző módon teszik könnyebbé, elviselhetőbbé a vírushelyzettel kapcsolatos hétköznapokat – mondta Varga László, a Balatoni Kör alelnöke.

Éskovács Péter, a kampány egyik ötletgazdája  elmondta azt is, hogy lavinát indítottak el az akcióval.  Egyre több  szálloda és a Balatoni Körhöz tartozó étterem  is szeretne csatlakozni az akcióhoz. Ezek  a jövőben több nővért, orvost, buszvezetőt, takarítónőt, rendőrt, tűzoltót, biciklis futárt, stb. is vendégül látnának a régióban.  Így kifejezve elismerésüket azok iránt, akik fertőzésveszélyes feladatokat láttak az utóbbi időben, csak azért, hogy mi könnyebben át tudjuk vészelni ezeket a nehéz hónapokat.

Ingyen ihatnak a fesztiválozók is

Az egészségügyi dolgozók mellett jó hírt kaptak a fesztiválozók is. Májusban tartották volna a Vienna Gin Festival-t, sok magyar arra készült, hogy majd Bécsben kóstolja meg a világ legjobb párlatait. Az elővételben megváltott jegyek azonban nem vesznek kárba. Akinek jegye még megvan az elhalasztott osztrák fesztiválra, az most ingyen ihat Balatonfüreden.A füredi szálloda most azzal csábítja a vendégeket a tó partjára, hogy a bécsi rendezvényre megváltott jegyek tulajdonosai ingyenesen kóstolhatják azokat az új balatoni gineket, amelyek a világ bármely fesztiválján megállnák a helyüket. „Az ingyenes kóstolót azért szervezzük meg, mert eddig (a járvány előtt) sokan inkább külföldre jártak ilyen jellegű fesztiválokra.   Most őket is szeretnénk  meggyőzni arról, hogy itthon is találkozhatunk felső-kategóriás kulináris élményekkel” – mondta Varga László.

Aki minőséget ad, az a vírushelyzetből most profitálhat

A vírus az utazási palettáról teljesen eltörölte a nagy kulináris fesztiválokat, ebből a helyzetből most profitálhatnak a szállodák. De csak azok, amelyek minőségi ételeket és italokat szolgálnak fel vendégeiknek.  – tette hozzá az igazgató.  Szerinte  gasztronómiai események iránt érdeklődő magyarokat a vírus teljesen „kiéheztette”. Pünkösd környékén szinte minden szállodában telt ház lesz, de az azt követő hetekben csak azokban a szállodákban lesz több vendég, ahol tényleg figyelnek a kulináris élményekre.