A Vendéglátás 2018 februári számának tartalmából:
Áfacsökkentés pluszteherrel
A vendéglátó szakmai szervezetek szerint a legtöbb vendéglátóhely bérfejlesztésre fordítja majd az étkezőhelyi vendéglátás adójának csökkenéséből származó többletbevételt.
Sütemény szívvel-lélekkel
Emlékeznek, melyik volt Magyarország cukormentes tortája 2016-ban? Segítünk: a hozzáadott cukor nélkül és teljesen hagyományos technológiával készült Áfonyahercegnő, a budapesti Tortavár cukrászdából.
Mit hoz 2018?
Hosszú évek viszonylagos változatlansága után a 2017-es trendek a korábbiaknál már határozottabb elmozdulást mutattak, de mit várhatunk idén?
Helyi értékek itthon
A világ gasztronómiai trendjei immár az egyszerűség és a helyi értékek felfedezésének irányába (is) mutatnak. Ezt sok magyar étteremben követik, és nagy öröm, hogy a legtöbb magyar séf is figyelmet fordít a konyhai hulladék visszaszorítására.
„Jó séfnek lenni mindenhol kihívás”
Csomós András egyike azon séfeknek, akik valóban tudják, hogy jó konyhafőnöknek lenni mindenhol kihívás. Most a Hotel Sopronban igyekszik minden nap teljesíteni egy korántsem egyszerű szakmai feladatot.
Rizs, fürjtojás, Gorgonzola és borjú – a döntő alapanyagai
Az észak-olasz konyha legnépszerűbb hozzávalói kerültek be idén a Bocuse d’Or hazai döntőjének kötelező hozzávalói közé. Az alapanyagokat most is METRO szállítja.
Az önellenőrzés az illegális vállalkozásoknak fog fájni
A vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonsági önellenőrzése jó alkalom egy alapos rendrakásra az éttermekben, amiről a 28/2017. (V. 30.) FM rendelet alkalmazásában, a 2. §-ban lehet részletesen tájékozódni.
Újdonságok a Sirha Budapesten
Nagyobb alapterületen, bővülő tematikával, izgalmas versenyekkel és számos újdonsággal jelentkezik 2018-ban a Sirha Budapest február 7-9. között, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Minőséget a teáscsészébe is
Magyarországon első alkalommal szerveződött teatematikus rendezvény, melynek az Akvárium Klub adott otthont január közepén.
Bisztróforradalom Zsámbékon
Zsámbék is bejelentkezett a fővárosi agglomeráció gasztronómiai térképére. Tavaly ősszel nyílt meg az Ez Meg Az Bisztró, ami már műfajával is súlyos követ dobott a hagyományos konyhák helyi állóvizébe.
A marketing alapja: az étterem pozícionálás mikéntje
Most induló éttermi marketing rovatunk első gondolata az volt, hogy a téma alapjaitól indítjuk el a folyamatot. Ha ugyanis nincsenek rendben egy étterem vendégszerző érvei, arra rendkívül nehéz a későbbiekben építkezni.
SVÉT: tervek, asztal és akadémia
Az immár 16 taggal rendelkező, és tavaly egyesületté alakult Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) komoly tervekkel vág neki 2018-nak: közös platformra hozzák a termelőket és az éttermeket, miközben az utánpótlás-nevelésre is újszerű kezdeményezést találtak ki.
Csak lélekkel lehet főzni
Lovay Gergely, a Közétkeztetési Szakácsverseny egyik döntőse, a Hungast csoport tréner séfje azt vallja, hogy főzni csak szívből érdemes igazán, ha pedig gyerekeknek készít ételeket az ember, akkor nem is kérdés, hogy a legnagyobb szeretettel tegye azt.
Szaké – a kulcs Japánhoz 2.
A japánok nemzeti italáról szóló cikkünk első részéből kiderült, hogy készítéséhez a kiváló rizsen, a vízen és az élesztőn kívül mennyire szerteágazó technológiai ismeretek is szükségesek. Most a szakék ízvilágát és típusait vesszük górcső alá.
Sörforradalmi helyzetkép
Itt az év eleje, ideje leltárt tartanunk, mi történt 2017-ben a hazai kézműves sörfronton, jutottunk-e előrébb, sikerül-e a jövőben a kis sörfőzdéknek a jelenleginél nagyobb piaci részesedést elérni, eljut-e végre a kézműves sör mindenhova és mindenkihez az országban?
Dezső él és virul!
A sörforradalom egyik leglátványosabb jelensége – a sörfőzdék számának ugrásszerű gyarapodása és a sörkínálat jelentős bővülése mellett – a multitap bárok megjelenése. A Neked csak Dezső! decemberben nyitott 32 sörcsappal az egykori Bástya étterem és söröző helyén a Rákóczi úton.
Caro Paolo, cito: "Mah, sara' un progetto di studio sui pastori sardi"e anche "Ricordiamo che la Sardegna ha un'ampia tradizione in questo genere di cose.Formaggi, sto parlando di formaggi, che diamine! Non si può più dire niente… "sono solo io che vedo insinuazioni sulle presunte abitudini zoofile con cui spesso vengono derisi i pastori sardi e che hanno portato anche a recenti querele nei confronti di Paolo Villaggio? Se è così, allora vuol dire che dovrò cercarmi un bravo psichiatra.
jondoe – In response to you, whilst I agree Giggs smashed it you moan about craigs lyrics but to be fair giggs is hardly poignant with his red sauce line… you can pick the worst from both if needs be.But hey hater hate on.