iVario Pro by Rational. A professzionális konyhára vonatkozó új teljesítményosztály.

Szerző: | 2020.06.22 | Hírek

Az iVario Pro új szabványokat határoz meg a professzionális konyhákra vonatkozóan.

A kontakthővel működő főzőrendszer intelligens funkciókkal rendelkezik, és 40 %-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos billenő serpenyők és főzőüstök. Bár az előző modell, a VarioCookingCenter-hez képest csatlakozási értékek csökkentek, akár 20 %-kal is nagyobb a pirítási kapacitása, és a karbantartás nélküli nyomás alatti főzés lehetőségével 35 %-kal gyorsabb a főzés. Az iVarioBoost intelligens energiagazdálkodási rendszer biztosítja az egyenletes  hőmérsékletet a főző felületen, és azt pontosan szabályozza. Az iZoneControl segítségével a serpenyőalap akár négy zónára is felosztható, így a felhasználó egyidejűleg, időben és különböző hőmérsékleten különböző ételeket készíthet. Az ergonómia új szabványokat is meghatároz: az állítható magasságú lábak, a hideg serpenyőoldalak és a lekerekített sarkok biztonságosabbá teszik a munkát.

„A termelékenység, a rugalmasság és az egyszerűség jellemzi az új iVario Pro-t” – magyarázza Szekeres Tibor, a Rational-International AG Magyarország ügyvezető igazgatója. A szabadalmaztatott iVarioBoost fűtőrendszer kerámiafűtő elemeken alapul, amelyek szilárdan kapcsolódnak a karcolásálló serpenyőalaphoz, és egyenletesen oszlanak el. Az iVario Pro kevesebb mint 2,5 perc alatt felmelegszik 200°-ra, és kb. 15 perc alatt elegendő energiát biztosít ahhoz, hogy 30 kg ragut elkészíthessünk. Így az iVarioBoost 4-szer gyorsabb, mint a hagyományos technológia. Az iVarioBoost szinte ugyanolyan gyorsan le is hűl és így megakadályozza, hogy az olyan kényes élelmiszerek, mint a rizspuding odaragadjon vagy kifusson. Tibor folytatja: „Ez a maximális teljesítmény maximális pontossággal párosul.”

A pontosságot az iCookingSuite, az iVario Pro főzési intelligenciája biztosítja. Az szenzorok érzékelik az élelmiszer mennyiségét és állapotát, és ennek megfelelően szabályozzák a főzési paramétereket annak érdekében, hogy a kívánt eredményt anélkül lehessen elérni, hogy a felhasználónak folyamatosan felügyelnie kelljen. „Az iVario Pro megszünteti az ellenőrzés és a nyomon követés szükségességét, például az AutoLift esetében, amely automatikusan kiemeli az élelmiszert a főzőfolyadékból” – magyarázza Szekeres Tibor. Ugyanakkor az üzemeltetési koncepció új, és a felhasználó választhatja ki a hús, hal, baromfi vagy köretek üzemmódjait, vagy az olyan főzési módszereket, mint a serpenyőben vagy bő olajban való sütést. Ez megtakarítja a képzési és betanulási időt.

Az iZoneControl nagyobb rugalmasságot is biztosít, mivel az iVario Pro jelenleg négy zónára is osztható, amelyek bármilyen alakúak vagy méretűek lehetnek. Az új főzőrendszer ergonómiai szempontból is forradalmasította a napi konyhai rutinokat. Ennek az az oka, hogy semmi nem ragad oda, ezáltal könnyen tisztítható,akár két perc alatt is. A különböző elrendezési variációk, mint például a falra való szerelés vagy a görgők használata, rendkívül rugalmassá teszik az új készüléket.

A két serpenyővel rendelkező iVario Pro 2-S ideális éttermek számára, illetve kiegészítő készülékként az üzemi és munkahelyi étkeztetésben. A két 100 vagy 150 literes főzési rendszer az ipari vendéglátás új szereplői. Az új készülékeket az iVario 2-XS egészíti ki, amely tökéletes akár napi 30 adagtól és a két 17 literes serpenyőjével, egy teljes tartozékcsomaggal és verhetetlen árával. Bárki, aki szeretne megismerkedni az új főzőrendszerrel, meggyőződhet a „More Tour 2020” online webináriumon az általa nyújtott teljesítményéről. Az érdeklődők hamarosan megismerkedhetnek az összes készülékünkkel, amelyek szintén a „More Tour 2020” keretein belül lesznek elérhetőek a rational-online.com weboldalon.