iZoneControl a Rationaltól: nagyobb rugalmasság a konyhában.

Szerző: | 2020.12.01 | Konyha

Különösen az éttermi konyhákban nőnek a kihívások: À la carte, food-to-go, kiszállítások szolgáltatása – a legjobb, ha az összes forgalmazási csatornát kiszolgáljuk.

Ezenkívül a vendégek nem szeretnének várni, különleges kéréseket fogalmaznak meg, és változatosságot szeretnének látni a tányérjaikon. A konyhában ez kisléptékű többletmunkát is jelent, ami sok időt vesz igénybe. A megoldás a megbízható és hatékony működés. Sok esetben a hagyományos, gyönyörű konyhai berendezések nem jelentenek nagy segítséget; az olyan többfunkciós főzőrendszer, mint a Rational iVario tehát a megoldás kulcsa. 

„A normális ma már kivételnek számít” – mondja Szekeres Tibor, Magyarország vezető értékesítési igazgatója. „A vendégeknek egyéni kívánságaik vannak, bizonyos elképzelésük van arról, hogy milyen ételt kell fogyasztaniuk, vagy egy adott étrendet, például laktóz- vagy gluténmenteset.” Ez azt jelenti, hogy bár létezik egy menü, az egyes összetevőknek rugalmasnak kell lenniük. A konyhában ez azt jelenti, hogy – az À la carte ételeken kívül – a különböző menüelemeknek egyszerre kell elkészülniük. „A Rational-nál felismertük ezt a tendenciát, és a vendégek inkább ezirányú kívánságaik felé fordultunk ” – fejti ki Szekeres Tibor, „és erre reagálva kidolgoztuk az iZoneControlt az iVario számára”.

Az iZoneControl-al az iVario Pro alakja legalább négy zónára osztható fel. Az iVario Pro 2-S-nél és az iVario 2-XS modelleknél maximum két zónára osztható. A zónák alakjuk, méretük és elhelyezkedésük szerint külön-külön is konfigurálhatók, egymástól függetlenül fűthetők, és központilag is működtethetők a főzőrendszer kijelzőjén keresztül. Ugyanazon vagy különböző élelmiszerek most már egyetlen tégelyben is elkészíthetők, csak egy ujjal is akár. Az ételkészités történhet egyidejűleg vagy különböző időpontokban, azonos vagy eltérő hőmérsékleten is. A felhasználó továbbá eldöntheti, hogy maghőmérséklet-mérővel vagy egyéni időbeállítással dolgozik-e. Minden zónában egyéni főzési útvonalak is rendelkezésre állnak annak biztosítására, hogy a kívánt eredményt minden esetben elérjék. Hasonlóképpen, az iZoneControl kiküszöböli az ellenőrzés és a nyomon követés szükségességét, mivel a főzőrendszer szükség esetén a megfelelő időben hívja a felhasználót. „Ez sok időt és energiát takarít meg”, összegzi Szekeres Tibor, hogyan is tölti be az intelligens funkciót. És most már az éttermek is felkészültek a rugalmasságra.

 

(X)