Topséfek fórumát követhetjük élőben Milánóból

Szerző: | 2021.10.27 | Hírek

Első alkalommal rendezik meg a S.Pellegrino Young Chef Academy „Brain Food” fórumot a 2019-21-es séfverseny döntőjén. A három napos milánói rendezvény izgalmas programja a fiatal séfek és a világ legjobb gasztronómiai szakemberei között zajló inspiráló eszmecserére és ötletbörzére alkalmat kínáló fórummal bővül.

Az esemény az Íz és Kreativitás témáit körüljárva nyújt a világ konyhaművészetével kapcsolatos inspirációt és új ötleteket az eseményen részt vevő fiatal séfek és a gasztronómia szerelmesei számára. A fórumon többek között Massimo Bottura és Virgilio Martinez séfek is részt vesznek, akik a legfontosabb témákat megvitatva mutatják be, hogy a kreativitás, az ízek iránti szenvedély és az újdonságok felfedezése nem csak finom ételeket eredményeznek, de az életet is jobbá tehetik.

Bottura beszélni fog az élelmiszerparazlás ellen folytatott küzdelméről, az ENSZ környezetvédelmi programjának jószolgálati nagyköveteként végzett munkájáról, illetve a Refettorio projektekről.

Utóbbi kezdeményezés során a S.Pellegrino Young Chef Academy a Food for Soul nonprofit szervezettel együttműködve olyan szociális konyhákkal rendelkező kulturális közösségi központok kialakítását célozza meg, amelyek segítségével a két szervezet az ételpazarlás csökkentésére és a társadalmi befogadás erősítésére ösztönzi a helyi közösségeket. Martinez a fórumon bemutatja „Mater” elnevezésű projektjét, amellyel az Andok és az Amazonas helyi közösségeiben ismert összetevők és technikák katalogizálására és újrafelfedezésére vállalkozott, hogy így őrizze meg az őslakosok gasztronómiai kultúráját a jövő számára.

Bottura és Martinez mellett a fórumon a globális gasztronómia hét további vezető személyisége is részt vesz, akik a zsűri tagjaiként egyben a S.Pellegrino Young Chef Academy 2019-2021 díj sorsáról is döntenek majd: Enrico Bartolini (három Michelin-csillagos, eredetileg toszkán séf, Olaszország és a világ egyik legragyogóbb gasztronómiai tehetsége), Manu Buffara (a curitibai Manu étterem vezető séfje és tulajdonosa, amely úttörő a brazil konyhaművészet tekintetében), Andreas Caminada (mindössze 33 éves korára három Michelin-csillagot szerzett, ma a svájci Schauenstein történelmi, XIII. századi kastélyában mutatja be a gasztronómiáról alkotott képét), Mauro Colagreco (olasz-argentin séf a franciaországi Mentonban található három Michelin-csillagos Mirazur étteremben), Gavin Kaysen (James Beard-díjas, a Mentor BKB Alapítvány (korábban Bocuse d’Or USA Alapítvány) egyik alapító mentora), Clare Smyth (az első és egyetlen női séf, aki három Michelin-csillagos éttermet vezet az Egyesült Királyságban) és Pim Techamuanvivit (a Nari, a Kamin és a Michelin-csillagos Kin Khao tulajdonosa San Franciscóban, valamint a Michelin-csillagos bangkoki Nahm vezető séfje). A hét bölcs alkotja a szakértői testületet, amely az Íz és Kreativitás témakörében kezdeményez párbeszédet. Fiatal tehetségek, illetve a S.Pellegrino Young Chef verseny korábbi nyertesei, Mitch Lienhard (USA, 2016) és Mark Moriarty (Egyesült Királyság és Írország, 2015) is részt vesznek a fórumon, hogy megvitassák a napjaink fiatal séfjeivel szemben támasztott elvásárokat és az iparágban szerzett tapasztalataikat.

A Brain Food fórum élő közvetítése október 30-án, szombaton 9:30 és 12:30 között a Fine Dining Lovers oldalán, FDL+ regisztrációt követően lesz elérhető.