A Sirha Budapesten a Vendéglátás magazin

Szerző: | 2022.03.02 | Hírek

Március 11-én jelenik meg a Vendéglátás magazin új száma, amelynek tematikus részében a Sirha Budapest eseményeivel, témáival is foglalkozunk. A Vendéglátás magazin a Turizmus.com magazinnal együtt kint lesz a Sirha Budapesten a Hungexpo G-pavilon 15-ös standján, emellett a Felelős Gasztrohős médiapartnereként részt veszünk a fenntartható gasztronómia segítésében, illetve a Gasztrohős-díjasok kiválasztásában is.

A Vendéglátás magazinban kiemelten foglalkozunk a fenntarthatósággal, ezen belül a fenntartható gasztronómiával, hogy miként tudunk tenni közösen a jövőnkért. A Felelős Gasztrohős fenntarthatósági konferenciát szervez a Sirha Budapesten, ahol díjazzák a fenntarthatóságra törekedő vendgélátóhelyeket is. Most bárki nevezheti kedvelt vendéglátóhelyét a Gasztrohős Díjra, ha úgy gondolja, az adott hely sokat tesz a fenntarthatóságért. A vendéglátóhelyek üzemeltetői is pályázhatnak, ha úgy ítélik meg, hogy törekszenek arra, hogy helyi, szezonális alapanyagot használjanak, aminek zömét közvetlenül a termelőtől szerzik be, ha fontos számukra a környezet védelme és a társadalmi felelősségvállalás.

A Sirha Budapesten elérhető lesz a Vendéglátás magazin március 11-én megjelenő száma.

A március–áprilisi lapszám tartalmából:

Hungarian Wine Summit
A nemzetközi közönségnek itthon mutatkoznak be a magyar borok

Újabb mérföldkő a magyar gasztronómiában
Bocuse d’Or európai döntő Budapesten

Cukrászok a bokszban
A desszertekkel cél: Európa.

Ebéd 650 forintból
Kiderül, hogy lehet-e jót.

Falatonként megváltoztatni a világot
Léteznek hősök a vendéglátásban?

Fókuszban a legfontosabb népegészségügyi kérdések
Az OGYÉI egészséges táplálkozásra és vízivásra bíztat.

A birkapörköltön innen és túl
Bárány a tányéron.

„Forradalmi helyként sikerült újranyitnunk a Babelt”
Két Michelin-csillagos séffel az élen.

Állati jó üzlet?
Kinek éri meg a kutyabarát címke?

Egészséget étlapról
Felelőssége-e az étteremnek az egészség?

Innovatív megoldások a professzionális konyhában
A jövő már itt van.

Mit vár el a vendég?
A lényeg a részletekben.

Minden jó bornak ki kell forrnia magát
Az idei BalatonBorok nyomában.

„Hideg fejre” és pénzügyi szemléletre van most nagy szükség
Bemutatjuk a Baranyai Gasztronómiai Klasztert.

Szimbólumok a tányéron
Húsvéti nemzetközi gasztrokörkép.

A pástétom, amelyből madarak röppennek föl
Egy középkori lakoma ellesett pillanatai.

Hatékonyabb vendéglátóhely?
Apró változtatásokkal lehetséges.

Hideg vizet a forró levesbe?
A hazai gyermek-közétkezetés szakmai szemmel.

Torta tervrajzra
Az Ekubo Cake-birodalom.

Az igazán minőségi tea nyomában
Milyen az a specialty tea?