A sör és gasztronómia jegyében tartottak Kocsmavacsorát február 19-20-án a Hotel Gellért sörözőjében. Az esemény az Indoor Sörfesztivál kísérőrendezvénye volt, és a hazai sörforradalom élcsapatát képviselő kocsmák kedvenc söreire épült.
A koncepció szerint az Élesztős csapat által üzemeltetett kocsmák – az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett – , valamint a házigazda Gellért Söröző & Brasserie delegált egy-egy sört, amihez a Butcher’s Kitchen – A Hentes konyhája séfje, Csonka Zsolt és a Gellért Söröző séfje, Frideczky András közösen készítették el a hozzáillő ételeket. A söröket Pandula Richárd, az Élesztő üzletvezetője és a BReWdaPesT Brewers sörfőző formáció tagja válogatta ki.
A menü a következő volt:
Welcome drink
Élesztő Sörműhely – Propaganda Pils 5%
Léhűtő
Házi csirkemájas
lencsesaláta, marinált retek, konfitált fokhagyma, friss kenyér
Giorgio by Gellért – Bigfoot Sörfőzde Ale 5,2%
Importer
Savanyú malacragu leves
burgonyagombóc, gyöngyhagyma, uborka
Crate Brewery London – Crate Sour Beer 4,6%
Marionett
Enyhén füstölt makréla
langyos cékla, gribiche saláta
BReWdaPesT Brewers – First Act American Pale Ale 5,3%
Élesztő
Pastrami
melegen füstölt marhahús, lila káposzta krém, savanyított mustármag, parázsburgonya
BReWdaPesT Brewers – Zodiak Red Rye India Pale ale 6,5%
Gellért Söröző
Mogyorós sörpite
mogyorómousse, sörhab, fekete sörsorbet
Élesztő Sörműhely – Black Mamma Coffee Sout 6%