Augusztus elején a bor- és jazz fővárosa lesz Debrecen

Szerző: | 2018.07.24 | Események, Hírek

Augusztus első hétvégéjén négy napon keresztül 19 borvidék 69 borászata, valamint 12 ország 161 zenésze tolmácsolásában 42 koncert várja a borok és a jazz kedvelőit a Debreceni Nagyerdőbe.

Itt megújult környezetében, a Békás-tó partján született újjá öt éve a legrégebbi folyamatosan működő hazai jazzfesztivál, (az első 1971-ben volt) és a Borkarnevál (az első 2000-ben volt) együttes megrendezéséből a Debreceni Bor- és Jazznapok.

A Debreceni Bor- és Jazznapok Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvénye és a résztvevő művészek számát tekintve a legnagyobb jazzfesztiválja. A rendezvényen 19 borvidék, 69 borászata és 2 pálinkaház legfinomabb tételeit lehet kóstolni. Debrecen egykori szőlőskertje, az Érmellék hagyományosan vendége a rendezvénynek, de helyet kapnak Debrecen Város idei Borai is, ahol a nyertes borászatok képviselői is jelen lesznek.

A rendezvény a Magyar Fesztiválszövetségtől elnyerte a „Kiváló Minősítésű Fesztivál” címet, tavaly tavasszal pedig megszerezte az Európai Fesztiválszövetségtől az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) minősített fesztiválja címet.

További információ: http://boresjazz.hu