Kutatás a vendéglátás aktuális helyzetéről

Szerző: | 2018.05.22 | Céghírek, Hírek

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete 2017. év második felében egy kérdőíves felmérést készített azzal a céllal hogy megtudja, a vendéglátó vállalkozók vajon miként viszonyulnak az ágazatot érintő aktuális problémákhoz, valamint a vendéglátó szakmai szervezetekkel kapcsolatos elvárásokhoz.

A kérdőíves felméréssel elsődlegesen a vendéglátó vállalkozások tulajdonosainak, illetve vezetőinek a véleményét kívánták megismerni az adott témákhoz kapcsolódó kérdések mentén. Az adatokat valószínűségi és nem valószínűségi mintavételi eljárás alkalmazásával egyaránt gyűjtötték. A valószínűségi mintavétel keretében egy online formában elérhető kérdőívet tettek közzé az MVI honlapján és az elektronikus szakmai sajtóban, amihez valamennyi vendéglátással foglalkozó vállalkozó hozzáférhetett. Emellett célzott módon a Vendéglátás Akadémia rendezvényein megjelenő szakmai közönség is kitölthette a kérdőívet. A kétirányú adatgyűjtésnek köszönhetően egy 214 elemű minta jött létre, amely nem reprezentatív, de alkalmas lehet arra, hogy az abból származó információkat a szakmai érdekérvényesítés során felhasználjuk.

A kérdőíves felmérés kiértékelését Zerényi Károly MVI képviselő testületi tag készítette, az eredmények itt olvashatóak.