A Vendéglátás 2018 szeptemberi számának tartalmából: 

Filézéssel a stressz ellen

Ahogy legutóbb ígértem, a burnout (kiégés) megelőzésének egyik legfontosabb lépcsőjéről, a stresszkezelésről írok. Sokak fejében a stressz egy teljesen negatív dolog, de ki kell őket ábrándítsam: ennél sokkal összetettebb fogalom.

 

La Terazza Étterem és Pizzéria

Ezúttal egy sikeres, autentikus olasz étterem sikerreceptjeiből válogatunk, amely a keleti országrészben, Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn üzemel.

 

Új vendégek rendezvénymarketinggel

Az ősz beköszöntével a benti vendéglátóhelyek is szerephez juthatnak egy olyan marketingeszközzel, amelynek helyes működését mindenki elsajátíthatja.

 

Északi tapasztalat

Tizenegy évnyi skandináv kitérő után tér vissza Budapestre Balogh Krisztián, akinek kreációja néhány éve a koppenhágai Bock Bistróban a Noma tulajdonosának is elnyerte tetszését.

 

A halászok hamisítatlan halászleve

Tinusz Gábor és Végel Ágnes 7 évvel ezelőtt, Budapesttől 200 km-re és a legközelebbi falutól6 km-re, a Duna partján nyitotta meg a 60 férőhelyes Rév Csárdát, ami folyamatos telt házzal üzemel.

 

Tálak és tálalás

Bár sokak számára nem látszik többnek egyszerű dekorációnál, kísérleti pszichológusok, marketingszakemberek, foodstylistok, séfek százai szeretnék részleteiben is megérteni, hogy egy tálalást mi tesz igazán figyelemfelkeltővé.

 

Pórusok, húsleves és sószippantó krumpli

A konyhai mítoszok generációról generációra öröklődő mémek. Egyszerű, könnyen érthető, többnyire kevesek által ellenőrzött állítások, félreértések, félreértelmezések, amelyeknek igazságában a többség még akkor sem kételkedik, ha a saját szemével látja, saját maga tapasztalja az ellenkezőjét.

 

Budapest, a 24 órás város

Az éjszakai turistaforgalom növekedésével olyan problémák is előjönnek, amelyek célzott megoldásokat kívánnak. Nálunk ezek elősegítésére alakult meg a Night Mayor Budapest Egyesület.

 

Tequila és mezcal – 1. rész

Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált hazánkban is a tequila és – ha lassabban ugyan, de – terjed a mezcal fogyasztása is.

 

Kiemelkedő évjáratban bíznak a borászok

A szőlészek számára rendkívüli menetrendet diktált a szezon időjárása, és a korai fajták szürete már július végén, augusztus elején megkezdődött az országban.

 

Amikor minden nap a kávé(zó)ról szól

Szeptember 30-án ismét A Kávé Napját ünnepelhetjük az Akvárium Klubban, s ennek kapcsán összegyűjtöttem néhány információt arról, hol tart jelenleg a hazai kávés piac.

 

Minden sörömbe megpróbálom becsempészni magam

Reketye-Trifán Zoltánnal egy kánikulai délutánon sörökről, a hazai kisüzemi sörfőzés jövőjéről és a vendéglátásról beszélgettünk.

 

Bársonyos sörforradalom

Noha a cseheknek igazából kifejezésük sincs rá, a sörforradalom őket is elérte, és Magyarországról nézve egészen impozáns hatást gyakorolt az egyébként is igen fejlett sörkultúrájukra.