2021. november–december

Tartalom:

Mennyei manna

Vendéglátás a bencés regulában
Szerzetesrendek és a szíveslátás.

Monostorok és gasztronómia
Kulináris hazai körkép: bencések, pálosok, ciszterciek.

Ünnep másként

Egy tál meleg étel – nem csak karácsonyra
Vendéglátóhelyeket keres a Heti Betevő.

Akadálymentes

A vakok járnak étterembe?
Összefogás indult, hogy járhassanak.

Fenntartható

A te éttermed komposztál?
Hulladékmentes szemlélet a vendéglátásban.

A zöld gondolkodás lehetőségei egy séf szemével
Mikor lesz itthon műanyagmentes étterem?

Promóció

Az újrakezdésben és fenntarthatóságban pártfogol a Heineken Hungária.

Példaérték

Nincs több elpazarolt étel
Ha van Munch.

Újrakezdés

Vekniről veknire terjed a Búzakék híre
Új pékség a győri rakparton.

Hazai

„Nemcsak az íz a fontos, hanem a sajtfogyasztás élménye is”
A Vászolyi Sajtmanufaktúra aranyérmes lett Franciaországban.

Növényi

Angus vs. karfiolsteak
Felveheti-e a versenyt egy vegetáriánus étel egy bélszínsteakkel?

Könyv

Egyszerűen fermentálj!
Porolhatjuk a polcon a helyet Király Ágnes hiánypótló könyvének.

Bocuse d’Or

„Szeretnék magyar ízekkel odaérni Európa elitjébe”
Interjú a nyertes Dalnoki Bencével.

Renomé

Magyar siker a világ vezető élelmiszeripari szakvásárán
Top 10 között egy hazai zöldségszelet.

Közétkeztetés

Mit lehet kihozni 650 forintból?
A Közétkeztetési Szakácsverseny elődöntőjén kiderült.

Kitekintő

Egy magyar három keréken kávéztatja a svédeket
Hogyan lehet egy „gurulós vállalkozást” felépíteni a semmiből egy idegen országban?

Bor

Ingyenes borismereti képzés vendéglátósoknak
Nem árt tudni, mi illik a mákos bejglihez.

Kávé

Kávétrendek 2022
A kávészakértők meglepő újdonságokat jósolnak.