2018. utolsó lapszámában a halaké a főszerep, de persze beszélünk sokminden másról is.

A hal hazánkban nem a legkézenfekvőbb alapanyag. Pedig nemcsak az a jó hír, hogy egyre többféle hal érhető el Magyarországon, hanem az is, hogy a termelők egyre szívesebben fordulnak vissza a minőségi haltermelés irányába. Körképünkben bemutatjuk a hazai halhelyzetet, a teljesség igénye nélkül.

Litauszki Zsolt a Gundelben folytatja, erről, valamint hagyományról és fejlődésről kérdeztük a séfet. Ellátogattunk az őrségi Pajta Bisztróba is, ahol új értelmet kap a “helyi alapanyag”. Erről beszélgettünk a séffel, Farkas Richárddal. És persze benéztünk a régóta várva várt Textúrába is.

Ismerős arcok a Textúrából

Decemberi számunkban megnézzük a tea helyzetet is, és azt a kérdést vizsgáljuk, hol tart ma a teakultúra Magyarországon, és van-e teás újhullám is. Italtörténeteinkben a hordóérlelésű sörök kerülnek középpontba.

És akárcsak minden hónapban, most is tele vagyunk hírekkel és információkkal a hazai vendéglátás életéből.