Február 16-18. között immár harmadik alkalommal rendezi meg a Nespresso nagyszabású gasztronómiai rendezvényét, a Nespresso Atelier-t a Várkert Bazárban. A háromnapos esemény a kávé, a csúcsgasztronómia és a kóstolási élmények jegyében fog telni, majd egy nyolc Michelin-csillagos vacsorával zárul.
Itt az ország legjobb séfjei és szakértői mellett ugyanis egy három- és egy két Michelin-csillagos olasz mesterszakács ételeit is megkóstolhatják a vendégek. Az ételekben a kávé lesz a főszereplő, így a vendégek megismerhetik, hogy a legjobb séfek miként használják kreatívan alapanyagként, akár egy főétel ízesítésére. Emellett a résztvevők megleshetik az ételek elkészítését, sőt maguk is kipróbálhatják a séfek különböző fortélyait.
A Nespresso Atelier-n hazánk ismert gasztronómiai szakemberei gondoskodnak arról, hogy a szokatlan párosítások igazán meglepő formában kerüljenek a tányérra. A séfek olyan ízkombinációkkal készülnek, amelyek íz, illat és látvány szempontjából is minden eddiginél izgalmasabb és persze „kávésabb” világot teremtenek majd.
Szakmai tudásukat és a kávé szeretetét a következő szakértők egyesítik majd a rendezvényen:
- a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha),
- a Michelin-csillagos Mészáros Ádám (ONYX Étterem),
- a Michelin-csillagos Tiago Sabarigo (COSTES Downtown),
- a két Michelin-csillagos Nicola Portinari (La Peca),
- a három Michelin-csillagos Enrico Cerea (Da Vittorio),
- Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar, Dining Guide 2017 TOP 10 Legjobb Étterem egyike),
- Mizsei János (MÁK Bistro, Dining Guide 2017 Az év innovatív konyhája),
- Mártha Róbert cukrász (ONYX Étterem),
- Herczeg Ágnes borszakértő, Master of Wine jelölt
- Fiáth Attila borszakértő, Master of Wine jelölt
- Nagy Zoltán nemzetközileg elismert bártender (Boutiq’ Bar),
- Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete
A rendezvény során a Nespresso Gastro Experience Center is várja az érdeklődőket. Az interaktív kiállításon a kávérajongók személyesen, ízek és illatok mentén tapasztalhatják meg a kávé és a gasztronómia kapcsolatát. A látogatók próbára tehetik kóstolási és asszociációs képességeiket, melyhez a téma specialistái adnak iránymutatást.
Bővebb információ: www.nespresso.com/atelierbudapest