Jövő februárban ismét Sirha Budapest

Szerző: | 2017.05.18 | Hírek

A tavalyinál nagyobb alapterületen, bővülő tematikával és izgalmas versenyekkel rendezik meg 2018-ban a Sirha Budapestet – derült ki a szervezők sajtótájékoztatóján.

A kétévente sorra kerülő, nemzetközi élelmiszeripari és vendéglátóipari szakkiállítás gyorsan vívott ki magának nemzetközi elismerést. A 2016. évi budapesti szakkiállítás a francia partnerek szerint minden idők legsikerültebb Sirha kiállítása volt – mondta el bevezetőjében Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója. A jövő évi, február 7-9. között megrendezésre kerülő szakkiállításon a tavalyinál nagyobb szerepet kap a pékek és a cukrászok világa, és még több szakmai programra kerül sor.

Reményiné Tihanyi Klára, a kiállítás projektigazgatója elmondta: szeretnék megismételni a tavalyi sikert, a kiállítás alapértékeinek – nemzetköziség, minőség, innováció – megtartása mellett. A tavalyi kiállításnak 374 kiállítója és 20 ezer szakmai látogatója (58 százalékban döntéshozók) volt, és felméréseik szerint 90 százalékuk elégedett volt a rendezvénnyel, valamint 97 százalékuk tervezte, hogy a következő alkalommal újra meglátogatja.

 

Programdömping

A 2018-as Sirha Budapest számos hagyományos és új programelemet tartalmaz. Itt rendezik majd a Bocuse d’Or magyar döntőjét, melyen az indulók a 2018-as európai döntőn, majd a 2019-es lyoni Bocuse d’Or Világdöntőn való részvételért versenyeznek. Egyeztetés alatt van a Sirha Budapest Desszert Verseny szervezése is, mely előreláthatólag Kolonics Zoltán, az ország legelismertebb magyar kreatív cukrászának segítségével valósul meg. A kiállítás szervezői 2018-ban is meghirdetik az innovációs termékversenyt, melyben a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásokat értékeli a szakmai zsűri. Mindezek mellett jövőre is lesz szálloda és vendéglátóipari konferencia a szakmai szövetségek bevonásával, újra jelentkezik a Kreatív Pékfórum és a Future Store is.

A rendezők nagy hangsúlyt helyeznek a kiállítás folyamatos megújítására, ezért számos új programmal bővül a kínálat. 2018-ban a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup hazai fordulóját, amelyen a résztvevő csapatok számos képességükről adnak számot a szervezéstől kezdve a logisztikán át az ételek előkészítéséig és tálalásáig. Ugyancsak újdonság a Szálloda és étterem design verseny, amelynek designerei szakmai konferencia keretében számolnak be a közönségnek a sikerük titkáról. A februári Sirha Budapest újdonsága lesz az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny is, ahol az indulók hazai alapanyagokat tartalmazó, előre meghatározott élelmiszerkosárból készítenek tradicionális ízeket képviselő ételeket, a modern gasztronómia jegyében.

A jövő évi kiállításon egész napos üzleti találkozó sorozat várja a szakembereket, akik számára előzetes lehetőség nyílik időpontok egyeztetésére egy erre kifejlesztett software segítségével. A program partnerei a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a European Enterprise Network.

 

 

Június 15-ig kiírják a Bocuse-pályázatot

A Bocuse d’Or magyar döntőjét 2018. február 8-án rendezik meg. Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, a Pannon Gasztronómiai Akadémia alelnöke szerint 2017. június 15-ig írják ki a fényképes receptpályázatot, amelynek a benyújtási határideje szeptember 1. A zsűri szeptember 15-ig választ ki maximum 12 jelentkezőt, ebből a decemberi selejtezőn 5-6 főre szűkül a mezőny.

További információ: http://sirha-budapest.com/