13.000 gyermek kapott ajándékcsomagot az ünnepek alatt az Élelmiszerbank programjában a Bonduelle támogatásával

Szerző: | 2020.01.22 | Hírek

Sok olyan gyermek él az országban, aki számára nem hozott volna ajándékot a karácsony, ha nem fognánk össze, nem segítenénk nekik. Az ünnepi időszakra a Magyar Élelmiszerbank Egyesület különleges pályázattal készült 2019-ben is. Közel 13.000 gyermek kapott édességeket tartalmazó adománycsomagot a program keretében, melyet a Bonduelle Central Europe Kft.szponzorált.

Az Élelmiszerbank Egyesület az élelmiszeradományok célbajuttatásakor kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre. Az ünnepi pályázatának célja volt, hogy a nélkülöző gyermekek számára felejthetetlenné tegye a karácsonyt. Az Egyesület már második éve működteti azt a pályázati folyamatot, amelyben kiemelt időszakokban – gyermeknap, nyári táborok, karácsony – különleges finomságokat, édességeket juttat el nélkülöző gyermekekhez, akiknek sokszor ezek az alkalmak, az ajándék hiánya miatt, nem jelentenének ünnepet.

2019 decemberében a Bonduelle Central Europe Kft. támogatásával az Élelmiszerbank programjában 12.821 rászoruló gyermek juthatott hozzá finomságokból összeállított adománycsomaghoz, melyek így ajándékként kerülhettek a fa alá. A csomagok összértéke megközelítette a 33 millió Ft-ot. A csomagok még ünnepek előtt eljutottak a gyermekekhez.

„A gyermekek és nélkülözők támogatása a Bonduelle kiemelt missziója. Az egyoldalú táplálkozás miatt sokan nem jutnak hozzá a megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerekhez, s ennek köszönhetően többen szenvednek különböző hiánybetegségekben. Karácsony alkalmából a finom édességek mellé egészséges, rostban és vitaminokban gazdag zöldségeket is belecsempésztünk az adománycsomagokba, hogy szebbé varázsoljuk az ünnepeket” – mondta el Szirbek András, a Bonduelle marketing igazgatója.

Az Élelmiszerbank Egyesület és Bonduelle Central Europe Kft. több éves együttműködés keretében segíti a nélkülözőket. A Bonduelle 2019-ben 200 tonna zöldségkonzervet juttatott el a nélkülözőknek az Élelmiszerbank segítségével.