150 éves az Auguszt Cukrászda – ünnepel a Fény utca

Szerző: | 2020.03.11 | Hírek

Kevés olyan cukrászda van ma Magyarországon, ahol ennyire a helyén van minden és mindenki. Az idén 150 éves múltra visszatekintő cukrászdában van ok az ünneplésre: él és tovább él minden fontos tradíció, miközben a kínálat a modern kor követelményeinek is teljes mértékben megfelel. És ez legfőképpen Auguszt Józsefnek és Auguszt Ibolyának köszönhető.

A Fény utcai Auguszt Cukrászda hírnevéhez méltóan ünnepli alapításának 150. évfordulóját. Ez alkalomból egy, a család történetét bemutató kamarakiállítással tisztelegnek felmenőik, a dinasztia első 3 generációja előtt.

A kiállítás anyagának összeállításában nélkülözhetetlen segítséget nyújtott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, az intézmény igazgatója, Kiss Imre személyesen nyitotta meg a kiállítást. A megnyitó során Auguszt József mesélt a család történetéről, Auguszt Ibolya a desszertújdonságokról, Mécs Károly színművész pedig felolvasott egy részletet Márai Sándor: Az igazi c. regényéből, mely a korabeli Augusztot, a „budai Gerbeaud’-t jeleníti meg. A beszélgetést Szederkényi Olga újságíró vezette,

Jelenleg a cukrászdinasztia 4. generációját képviselő Auguszt József irányítja az üzlet vezetését felesége, Ibolya hatékony közreműködésével. A rendezvényen közreműködtek gyermekeik, az 5. generáció képviselői: Olivér, Apollónia és Abigél is, sőt a 6. generáció is bemutatkozott – Olivér 8 hónapos kisfia, Edvárd Jonatán.

A szülők a jubileumi évben debütáló tányérdesszertekkel az eljövendő generációkat ünneplik, így azok a gyerekek nevét kapták, és kedvenc gyümölcseikkel készülnek:

Olivér

Fehér csokoládés Mangó mousse, étcsokoládé mousse és szárított csokoládé mousse

Apollónia

Étcsokoládé mousse-szal töltött étcsokigömb, sáfrányos sárgabarack ragu, szezámmagos korall

Abigél

Banán mousse, tejcsokoládé zselé, karamellizált banán, maracuja kaviár és kakaómorzsa

Jonatán

Fahéjas fehércsokoládé mousse, karamellizált almaragu, dulce de leche tükörbevonat, mogyorós ropogós

Az évfordulóra készült egy új tortakreáció is, mely az A150 nevet kapta (a cukrászda ikonikus E80 tortája után, melyet Auguszt József készített édesapja, Elemér 80. születésnapjára).

A150

Olívaolajos, citromos piskóta, tahini mousse, fügeragu, szezámmagos tahini bevonat

Az újdonságok mellett a jubileumi év során még nagyobb hangsúlyt helyeznek az Auguszt specialitások és a klasszikus magyar sütemények készítésére és népszerűsítésére, és minden szezonban más meglepetésekkel kedveskednek vendégeiknek.