Tudjuk, „mitiszol”!

Szerző: | 2018.11.07 | Események, Hírek

Idén 8. alkalommal kerül megrendezésre az autentikus borokat bemutató MITISZOL? FESZTIVÁL.

Több mint 120 féle természethű bort, valamint pálinkát, pezsgőt, sört és organikus alapanyagokból készült ételt lehet kóstolni November 17-én a Millenáris D csarnokában.

A Terra Hungarica borászainak éves sétálókóstolója ez, akik vállalták, hogy szigorú, természethű szabályok menték állítják elő termékeiket. 10 borvidékről 25 borász várja a vendégeket.

Külföldi vendégeink közül kiemeljük: DOUG WREGGLes Caves de Pyrene borkereskedés vezetője – Nagy Britannia. A szakma nagyágyúja. 1996 óta foglalkozik természethű borokkal.

Doug, egy külön asztalnál fogja bemutatni az újvilági természethű borok három birtokának különleges borait. Kelley Fox – Oregon, USA / Te Whare Ra (TWR) Wines – Új-Zéland / Jauma Wines – Australia

A Mitiszol? Fesztivál mindig gondot fordít arra, hogy a borok és italok mellé kiváló alapanyagból készült ételeket fogyasszanak a vendégek. Idén Pethő Balázs és a Csalogány 26 Étterem csapata készít az Élő Bolygó Alapítvány biotermékeiből csodaételt. Mellettük – hű társaink az organikus életszemléletben – a Zsámboki Biokert és a Pipacs Pékség is velünk lesznek.

Időpont: 2018. november 17. – 12-19 óra között

Helyszín: Millenáris D csarnok

Részletek és jegyvásárlás: mitiszol.hu

Néhány szó a résztvevőkről:

DOUG WREGGLes Caves de Pyrene: 30(!) éve foglalkoznak natúr, organikus borok kereskedésével. 1996-ban csatlakozott Doug az akkor 4 fős céghez, mint értékesítési munkatárs. Mára világcéggé váltak és Nagy Britannia egyik vezető borkereskedőivé. Olaszországban, Spanyolországban és Ausztráliában is megvetették a lábukat és az ő nevükhöz fűződik az organikus borokat kedvelők éves kötelező találkozóhelye a „The Real Wine Fair”.

Kelley Fox – Oregon (USA): Biodinamikus műveléssel, natúr borokat állít elő 2007 óta. Biofizikából és biokémiából Magna Cum Laude diplomázott, majd a doktori iskola helyett a kapát és metszőollót választotta. Egy személyben a borász és szőlész. A borkészítési tudását nem iskolákban hanem, ahogy ő fogalmaz „Oregontól” tanulta.

Te Whare Ra (TWR) Wines – Új-Zéland: A TWR borok valóban kézműves borok. Minden egyes fürt kézzel szüretelt, kézzel válogatott, minden apró részletre nagyon figyelnek. Anna és Jason elkötelezettek, hogy ízletes autentikus borokat készítsenek, amelyekkel Marlborough legjobb arcát mutathatják meg, nem pedig a tömeggyártású verziót. Marlborough legidősebb Rajnai Rizling ültetvénye (Renwick, 1979) is az ő nevükhöz kötődik.

Jauma Wines – Australia: Szeretek főzni, rajzolni, szeretem a zenét, és a borkészítést, mint minden olyan érzelmekkel teli tevékenységet, amit egyedül megtehetek, vagy akár megoszthatom a családdal és a barátaimmal. Hogy kézzelfogható, látható és hallható dolgokat teremtsek a világ mögött álló szellemben, mely engem formál.” James Erskine, egykori sommelier, borbíró, ész és erő és Jauma borászat mögött.