Champagne-nyal nyílik a terasz a St. Andrea Skybarban

Szerző: | 2019.04.11 | Események, Hírek

Budapest egyik legkomolyabb tetőterasza, a St. Andrea Wine & Skybar április 11-e és 13-a között köszönti a tavaszt egy terasznyitó pezsgős hétvégével.

A világ legjobb pezsgői és Barna Ádám séf dedikált ételpárosításai a hétvége legjobb fogásának ígérkeznek.

Délután 2 óra és este 10 óra között 3 napon át különböző francia champagne házak tételei, illetve a St. Andrea Wine & Skybar egyedi italkínálata fogyasztható. Barna Ádám a 3 napra 3 tematikus champagne és ételpárosítással is készül, melyhez még élő zenei aláfestést is garantálnak.

A champagne és ételpárosítások:

  • Palmer & Co Extra Reserve & Tojás, Torma, Vízitorma
  • Taittinger Les Folies de la Marquetterie & Kacsamáj, Sárgacékla, Mangó
  • Ayala & Co Rosé Majeur & Pavlova, Eper

„Amikor konkrét italkínálathoz kreálunk ételeket, mindenképpen figyelemmel vagyunk az ital karakterére.” – avat be az ételpárosítás megalkotásának folyamatába Barna Ádám. „Megkeressük azt a jegyet, amihez a leginkább tudunk kapcsolódni. Az Ayala & Co Rosé Majeur3 éves palackos érlelés. Elegáns, telt, gyümölcsös. A cuvée túlnyomó részét chardonnay alkotja, valamint 6% vörösbort, pinot noir-t adtak hozzá a Montagne de Reims legjobb termőterületeiről. Illatban piros bogyós gyümölcsök, őszibarack, a korty könnyű, mégis kifejező. A chardonnay frissességet kölcsönöz, a pinot noir, ahogy az illattól is várnánk, málna és eper ízét csempészi a kiváló buborékok mellé. Nem volt kérdés, hogy az egyik ikonikus desszertemet a pavlovát kínáljuk hozzá eperrel.”

A séf szerint hasonlóan egyértelmű volt az is, hogy a Taittinger család kastélyáról, a “Chateau de la Marquetterie”-ról elnevezésű italhoz, mely régóta szimbóluma a Taittinger Champagne ház megszületésének is, egzotikus gyümölcsöt, a mangót társítja. Egyetlen dűlő ad otthont a Pinot Noir és a Chardonnay szőlőnek, melyek házasítása 5 év palackos érlelés után, még a kifinomult champagne fogyasztók számára is varázslatos élménnyel tud szolgálni.Az étel másik fő alapanyaga, a kacsamáj, melynek zsírossága jól áll ennek a különleges champagne-nak.

A harmadik champagne, a Palmer & Co Extra Reserve, mely hosszas, 72 hónapos, 6 éven át tartó érlelésének köszönheti hihetetlen komplexitását és krémességét. Illatában narancshéj, citrusok keverednek az érett, krémes, pörkölt ízjegyekkel, halványan akác, méz aromákkal keretezve. Telt és selymes, hosszú, folyamatosan változó, hosszú útóízzel. Barna Ádám séfben ez az ital zöldes képzettársítást indított be. A vegetális jegyekhez jól passzol a vízitorma mártás. A krémességre pedig a joghurt mousse lesz remek válasz.

A rendezvényre előzetesen foglalás ajánlott.

A terasznyitó hétvégével kapcsolatban bővebb információk:

https://www.facebook.com/events/269779397267798/?active_tab=about