Hétvégén Debrecziner Gourmet Fesztivál

Szerző: | 2019.06.12 | Hírek

Idén a helyi értékek kerülnek a középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 14. és 16. között rendeznek meg a 80 éves Nagyerdőben, a Békás-tó partján.

Magyarország legjobb vidéki és fővárosi éttermeinek séfjei az általuk képviselt stílusból, ízekből ihletet merítő ételeket mutatják meg az érdeklődőknek. Debrecen turisztikai kínálatában fontos helyet foglal el a helyi, minőségi gasztronómia bemutatását magára vállaló fesztivál, amelyet a Stílusos Vidéki Éttermiség szakmai szövetség kiemelten támogat. Az első rendezvényen, 2016-ban a debreceni páros kolbászt állították a fesztivál középpontjába, 2017-ben a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízeire koncentráltak, 2018-ban pedig egy különösen izgalmas fűszer és hungarikum, a létai torma volt az ételek kötelező alapanyaga.

Kiktől kóstolhatunk?

Almavirág Étterem (Derecske), Anyukám Mondta (Encs), Arany Kaviár (Budapest), Gléda (Budapest), Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém), Első Mádi Borház és Bisztró (Mád), Ikon Debrecen, Jankovich Kúria Étterem (Rácalmás), Kistücsök (Balatonszemes), A Leves (Miskolc), Maszek az utcabár (Debrecen), Nr.8. Restaurant (Hajdúszoboszló) Pannónia Gasztrohajó (Budapest) és a Végállomás (Miskolc).

A minőségi Street-Food jegyében itt lesz az Egy Füst Alatt BBQ (Budapest), a Keszegsütő (Debrecen), a Meeting Nyíregyháza, a Zip’s Beer & Foodtrucks (Miskolc) és a Wok To Box (Debrecen).

Megkóstolhatjuk a Kiss Virág Cukrászda (Debrecen), a Mákvirág Cukrászda (Debrecen), a Mihályi Patisserie (Vác) csodás süteményeit, az IceShot alkoholos és a Tutti Gelati Fagyizó
finom fagylaltjait, a Panificio Il Basilico (Budapest) különleges pékáruit és a Nárcisz Birtok (Debrecen) kézműves sajtjait.

Kiállít a Sárréti Chilifarm (Tetétlen), a Heit Torma (Létavértes), a Grapoila – Hidegen Sajtolt Olajok (Püspökladány).

Az italkínálatot többek között a Bortársaság, a DiVino, a Szentkirályi Ásványvíz, a Zip’s brewhouse, a Champagne Taittinger forgalmazója a Bor és Más Kft., a Tuzséri Pálinkamanufaktúra Kft., illetve a Jameson forgalmazója a Pernod-Ricard Hungary nyújtja. Az egyedi ízvilágú koktélokat és ehető koktélsüteményeket a Paparazzi Bar (Debrecen) kínálja.

A kávécsodákról a Black Sheep Microroastery & Coffee és a Volt Egyszer Kávézó gondoskodik.

A rendezvény mindhárom napján látványos főzőshow-kat tartanak. Fellép többek között Bernáth József a séf, Csécsei László séf, Pataky Péter séf, Ruprecht László séf, a SVÉT elnöke, Szendrei Bence séf és Thür Ádám séf.

További információk: www.debreczinergourmet.hu