Az Aria Hotel Budapestet Condé Nast Traveler 2019 Reader’s Choice Díjjal ismerték el

Szerző: | 2019.10.09 | Hírek

A Condé Nast Traveler bejelentette idei Readers’ Choice díjának eredményeit, melyen az Aria Hotel Budapest 5. helyezést ért el a közép-európai szállodák között.

A világ egyik vezető turisztikai lapja, idén is összeállította a legjobbak listáját az olvasói értékelések alapján. A régiós mezőny ebben az évben átalakult, mivel Readers’ Choice Awards történetében először közép-európai régióhoz sorolták Svájcot is, így a régió top húszas listájának majdnem fele svájci hotelekből áll. A listában több magyar hotel is szerepel, közülük különösen jól teljesített az Aria Hotel Budapest, amely az ötödik helyen végzett a rangsorban. A New York-i Library Hotel Collection szállodacsoport budapesti tagja 2016-ban és 2018-ban is aranyérmet szerzett ezen a versenyen, 2017-ben ezüstéremmel díjazták a vendégek, idén is csak négy svájci hotel előzte meg.  A Condé Nast Traveler által alapított Readers’ Choice Awards a leghosszabb ideje működő és legrangosabb elismerés az utazási ágazatban. Idén rekordszámú, több mint 600 000 olvasó töltötte ki az értékelést a világ minden tájáról, pillanatképet adva arról, hogy hogyan alakulnak utazási szokásaink. A nyertesek listája

ITT.

Óriási megtiszteltetés az Aria Hotel Budapest számára, hogy rögtön négy nagyhírű svájci szálloda után szerepel a Condé Nast Traveler listáján. Az idei rangsorban Közép-Európa legjobb húsz szállodája között kilenc neves svájci luxushotel található, melyek közül ötöt sikerült megelőznünk. Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre, hiszen azt mutatja, az Aria Hotel Budapest számos szempontból olyan értékek és elvárások mentén működik, mint amiket ezek a nagy múltú svájci intézmények szimbolizálnak. A történelmi és kulturális hagyomány és az innovatív látásmód határozza meg a mi működésünket is. A Condé Nast Traveler listája bizonyítja számunkra, Közép-Európában az Aria Hotel Budapest vezető pozíciót foglal el“ – fogalmaz a díj kapcsán Moór Katalin, a szálloda sales és marketing vezetője, aki korábban Zürichben kereskedelmi igazgatóként felelt három szállodáért, de St. Moritzban is szerzett értékesítési vezetői tapasztalatokat.

Svájc világszerte híres kiemelkedő szállodaipari szolgáltatásairól és hotel management iskoláiról, mint az Ecole Hoteliere de Lausanne, a Glion vagy a SHMS – Swiss Hotel Management School. A Condé Nast Traveler toplistájának élmezőnyében végzett intézmények, mint a zürichi Baur au Lac Hotel, a lausanne-i Beau-Rivage Palace Hotel,a pontresinai Grand Hotel Kronenhof, illetve a St. Moritz-i Kulm Hotel jelentős történelmi múltra tekintenek vissza, itt alakultak ki az európai luxus vendéglátás alapjai. Kultúrtörténeti szempontból is jelentős intézményekről van szó: az 1844-ben alapított zürichi Baur au Lac Hotelben Sisi császárné egyszer egy egész nyarat töltött, Richard Wagner itt tartotta A Walkür első felvonásának világpremierjét Liszt Ferenc közreműködésével, 1892-ben pedig a svéd iparmágnás, Alfred Nobel itt döntött a nemzetközi Nobel-békedíj megalapításáról.

“A svájci szállodaipar sajátja, hogy ezek az intézmények javarészt magántulajdonban vannak, presztízsüket a generációról generációra örökített értékek és a tradíciók adják, miközben folyamatosan fejlődnek, frankmilliókat költenek a fejlesztésekre. – mondja Moór Katalin.

A Condé Nast Traveler idei toplistáján az Aria Hotel Budapest mellett három másik budapesti szálloda is helyet kapott: a Four Seasons Hotel Gresham Palace, az InterContinental Budapest és a Corinthia Hotel Budapest.