Ízes Magyarország: Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál

Szerző: | 2019.10.09 | Hírek

Az Eszterházy-uradalom halászati hagyományai 21. századi köntösben, Tatán október 18. és 20. között.

A friss halból, bográcsban készített halászlének, a ropogós sült halnak vagy a rostonsült keszegnek nehezebb ellenállni? A kérdés eldöntéséhez a tatai Öreg-tóhoz kell ellátogatni, ahol idén is megrendezik az egykori Eszterházy-uradalom halászati hagyományait ápoló fesztivált. Szombat reggel hagyományos módon, csónakból vagy combtőig vízben állva, hálóval, húzással, kosarakkal fogják ki a halakat, melyekből a legjobb halfőző mesterek készítenek halászleveket és különleges fogásokat.

Aki lemarad a kora reggeli látványosságról, az interaktív bemutatók során ismerheti meg a halfogás tudományát és a tradicionális halászati eszközöket. A nyüzsgő, előadásokkal, zenével kísért, belépődíjas rendezvényen – 12 év alatt ingyenes – a kicsiket játszóház és vidámpark deríti jókedvre. A fesztiválsátor a kastély mellett, a kirakodóvásár a tóparti sétány legszebb részein kap helyet.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Agostyáni Arborétum: Tulipánfák, selyemfenyők, diók, borókák pompáznak az őszi színekben pompázó, madárdaltól hangos arborétumban, ahol a séta felér egy meditációval.

Via Ferrata, Tatabánya: A Turul-madár alatt emelkedő tatabányai Kő-hegyet 3 különböző nehézségű vasalt úton is meghódíthatjuk. A közepesen nehéz Hét vezér útvonal leküzdésével gyerekek is próbálkozhatnak.

Oroszlányi Bányászati Múzeum: Eredeti állapotukban megtartott létesítmények közt, a föld alá ereszkedve lehet megismerkedni a szénbányászattal az egykori XX. akna területén. Szabadulójáték is van!

Információ: www.visittata.com

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu