A Múzsa, aki kilép a szerepéből

Szerző: | 2020.10.27 | Italsor

Ahol becsukódik egy ajtó, ott kinyílik egy másik, szokták mondani, ami részben igaz, ha belépünk a Four Seasons Hotel Gresham Palotába. A szállóvendég ugyan jelen pillanatban ritka, mint a fehér holló, a vadonatúj szecessziós koktélbár viszont egy pillanat alatt olyan aranykorba repít, ahol kicsit elfeledkezhetünk a világ gondjairól.

A koktélról már mindent tudunk, legalábbis biztosan sokan vagyunk, akik ezt hisszük. Ha azonban megkóstoljuk a Múzsa kézműves luxuskoktéljait, akkor valószínűleg egy új dimenziót tapasztalhatunk meg, és ezt most túlzás nélkül mondjuk.

A head of bar, aki beszél magyarul

Rédli Ádám vezetésével a világ legjobb koktélbárjainak kínálata érkezett Budapestre. A múlt-jelen-jövő koncepció által ihletett italok a modern kor kívánalmainak megfelelően is megérdemlik a kiemelt figyelmet, mindegyik alkotás külön történetet mesél, keverednek bennük a lokális alapanyagok a nemzetközi trendekkel – a Múzsa koktéljai egyszerre egyediek és végtelenül eklektikusak. A kézműves koktélok három nagyobb csoportra osztva vezetnek végig a múlton, a jelenen és a jövőn – visszatükröződik mindez az ízvilágban és az alapanyagokban. Kóstolhatunk klasszikus koktélokat, az aranykor kedvenceit, modern trendeket követő különlegességeket és a jövő friss aromáit. A különleges koktélkínálatok mellett itt találjuk a világ legnagyobb tokajiaszú-gyűjteményét, de választhatunk a bőséges pálinka- és a kiváló borkínálatból is. Rédli Ádám Londonból tért haza, hogy tudásával, tapasztalatával és rendkívül kifinomult ízlésével újat mutasson a hazai közönségnek is. Koktéljai egy része szabályos kis laboratóriumában készül, ahol minden ki van számolva, meg van tervezve, és ahol semmi felesleg nem keletkezik.

Étel-koktél párosítások mesterfokon

Győrffy Árpád executive chef nem kevesebbre vállalkozott, minthogy ötvözze az innovatív ázsiai fogásokat a helyi magyar alapanyagokkal. A menü mindegyik ételéhez külön koktél dukál. Az étkezés lezárása hasonlóképpen kiváló, köszönhetően Menyhárt Attila cukrászmesternek, aki olyan különleges ázsiai alapanyagokkal dolgozik, amelyeket máshol nem kóstolhatunk a városban. Most, az induláskor a zászlóshajó ételek közé tartozik a Pekingi Kacsa Gyoza, a Ropogós Rák és Tintahal Tempura, és a házi készítésű Mangalicza Bao.

A luxus a részletekben rejlik

Elegáns, kifinomult, modern, mégis játékos belső enteriőr ad otthont a Múzsának. Itt felfedezhetjük a város és az ország legfinomabb alapanyagaiból készült koktél- és bárfalat-kreációkat, amelyeket a méltán világhírű magyar manufaktúrák tesznek még felejthetetlenebbé. Itt minden a magyar kézműves alkotásokról és az exkluzivitásról szól: a koktélok és az italok a Varga Art Crystal egyedi kristálypoharaiban érkeznek, az ételeket Herendi motívumokkal ellátott porcelánon szolgálják fel, olyanokon, amelyeket kizárólag a Múzsa számára terveztek a herendi művészek. A Múzsa munkatársait pedig Bódis Boglára, a Maison Elysian tervezője öltözteti.

 

Fotók: PR