Hat sör hét másodperc alatt

Szerző: | 2022.03.22 | Hírek

Azokon a vendéglátóhelyeken – kiváltképp koncerteken vagy meccseken –, ahol egyszerre sok sör fogy, igen fontos szempont, hogy az eladott sör csapoltan kerüljön a fogyasztókhoz. A hordós sör ugyanis nemcsak környezettudatosabb megoldás, mint a dobozos vagy üveges termékek, hanem a legtöbb esetben frissebben is jut el a vendégekhez. Egy osztrák és egy lengyel fejlesztői csapat, két különböző, innovatív megoldást is talált arra, hogyha rövid idő alatt, nagy mennyiségben van szükség frissen csapolt sörre. 

Egy hagyományos sörcsappal, ha az tökéletesen van beállítva, és egy gyakorlott csapolómester működteti, körülbelül 12 másodperc alatt csapolható ki egy korsó sör. Ám a robottechnológia ennél sokkal gyorsabban végez pontos munkát.

Hat korsó sör, egy gombnyomásra
A magyar fogyasztók az elmúlt években több fesztiválon is találkozhattak a Beerjettel, amely korábban díjat is nyert a Sirha Budapest termékversenyének technológia kategóriájában. Az osztrák fejlesztésű gép óránként akár több mint ezer korsót is képes hibátlanul megtölteni – hét másodperc alatt hatot –, előre programozott profilok segítségével dolgozik, ezért különböző sörtípusokra, pohárfajtákra, hőmérsékletre is finomhangolható.

A berendezéshez négy ponton csatlakoztatható bármilyen söröshordó, sörtank, vagy akár egy egész tartálykocsi. A csapolórobot ezekből egy saját, hűtött tartályba szivattyúzza a sört, onnan történik – egyetlen gombnyomásra – a beépített számítógép vezérelte csapolás. A gép beállításai pedig könnyedén finomhangolhatóak, akár működés közben is.

A stadionkoncerteken, sporteseményeken és fesztiválokon hatékonyan alkalmazható gép kisebb testvére mobil, és kis helyen is elfér, mégis megközelíti a nagy testvér teljesítményét: óránként 450 korsó vagy pohár sört tud szervírozni. Az automatát poháradagolóval látták el, amely üveg- és műanyag poharakkal is működtethető. A gépeket a Sirha Budapesten, a G-pavilon B4-es standjánál ki is lehet próbálni.