Nyárnyitó az Egri borvidéken

Szerző: | 2022.06.15 | Hírek

Június 15. és 19. között Egerbe hívják a borkedvelőket, ahol a VINO Kóstoló Ünnepen a régió borászai bemutatják kiváló boraikat.

A hazai borfesztiválok világában az teszi egyedülállóvá a VINO-t, hogy a borkóstolás mellett a spontán, jókedvű hangulathoz az erre a hétvégére az ország minden pontjáról Egerbe érkező utcazenészek játéka is hozzájárul, hiszen idén is az Utcazenészek Versenyével egy időben kerül megrendezésre az esemény. A programot tovább színesíti a Képzőművészeti Utcafesztivál, valamint a régió gasztronómiai finomságai is megjelennek.

A rendezvényen résztvevő boros és gasztronómiai kiállítók: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Dula Pincészet, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Borászata, Egri Korona Borház, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Gróf Buttler Borászat és Rendezvényközpont, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Nap-völgy Borászat és Élménybirtok, Nyolcas és Fia Borház, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, REGE Birtok, St. Andrea Szőlőbirtok, Stumpf Pincészet, Tarjányi Pince, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Torma Pince, Tóth Ferenc Pincészet, Varga Pincészet, Varsányi Pincészet, Villa Völgy Pincészet, 383 ásványvíz, Agria Sajtmanufaktúra, Halda Sajt, Egri Borút Egyesület.