Útnak indul az Acéltigris

Szerző: | 2022.08.31 | Hírek

Kápolnai Gábor Zebulon neve nem ismeretlen a budapesti vendéglátósok és vendégek körében; olyan ismert és elismert helyek kötődnek nevéhez, mint a Kőleves vendéglő és kertje, a Mika Tivadar Mulató és kertje vagy az egykori Kultiplex éjszakai szórakozóhely és mozi. Most új projektbe kezdett Patisson.kitchen névvel, és az Acéltigris Foodtrailer is útnak indul – mégpedig oda, ahova hívják.

Bár maga a foodtruck új irány, de a Sziget fesztiválon eltöltött 12 évad már nyújtott tapasztalatot ahhoz a fajta vendéglátáshoz, amikor az „étterem” utazik.

„Minden alapanyagot gondosan válogatunk, lehetőleg helyi termelőktől vásárolunk. Kosárral megyünk piacra, nem kérünk csomagolást. Amit lehet, magunk állítunk elő. A szószok, alaplevek és más összetevők mind a mi konyhánk szülöttei. Adalék-, GMO- és vegyszermentes termékeket használunk, vagy ha lehet bioalapokat.” – áll a Patisson.kitchen honlapján.

Fontosnak tartják a szezonalitást és a lokalitást, azaz hogy minél közelebbről szerezzék be a hozzávalókat (ha lehet, biciklivel), és azt is, hogy utánajárjanak a felhasznált alapanyagok előéletének. A megmaradt összetevőket nem dobják ki, hanem kreatívan felhasználják, és ami a legfontosabb:

csak olyat adnak, amit ők is szívesen megesznek.

Az étlapon olyan ételek szerepelnek, mint a baba ganoush (libanoni padlizsánkrém), a fetás édeskrumpli, a házi zakuszka, a tabbouleh, a köfte (török fasírt), a céklapesto vagy a lassan sült bárány gyökérzöldekkel és tormahabbal.

A fenntarthatóság jegyében lebomló edényeket és tisztítószereket használnak, emellett az energiaellátásukat is folyamatosan zöldítik.

„Egy FoodTruck ételei lehetnek különlegesek és igényesek a street food kategóriáján belül is. Ennek a gyakorlatát szeretnénk megmutatni, mert erősen hiszünk abban, hogy lehet még ebben a műfajban is minőséget képviselni mérsékelt árakkal. A kompromisszumot csak a fogyasztás körülményei hozhatják, de ha figyelünk erre is, nem kell attól tartani, hogy a vendégeink leennék a ruháikat…”

Az Acéltigris foodtrailert akár bérbe is lehet venni, vagy rendezvényekre elhívni. Legközelebb szeptember 24-én Tatára vonul, ahol a várban a II. Hadfiak Seregszemléje ingyenes rendezvényén déltől egészen este 10-ig szolgáltatja a Kápolnai Gábor Zebulon által már megszokott minőségi, finom falatokat.