250 eurós foglalót kell fizetni a háromcsillagos séf éttermében

Szerző: | 2024.02.16 | Hírek

Új foglalási rendszert vezetett be a németországi Perlben található Victor’s Residenz-Hotel Schloss Berg híres étterme.

A három Michelin-csillagos Victor’s Fine Dining by Christian Bau 53 éves séfje a szálloda hírlevelében jelentette be, hogy az étteremben történő asztalfoglaláskor személyenként 250 euró összegű foglalót kell fizetni hitelkártyával. Christian Bau szerint ezzel arra a jelenségre reagálnak, hogy a vendégek egyre gyakrabban nem jelennek meg a lefoglalt időpontban.

Ingyenes lemondás legkésőbb öt munkanappal az adott időpont előtt lehetséges. A befizetett összeg ebben az esetben letétbe kerül, és egy új foglalásnál felhasználható. Később történő lemondás esetén az étterem megpróbálja a várólistán szereplő vendégeknek átadni az asztalt, ha ez nem sikerül, akkor a foglalóból fedezi a lemondás miatt felmerült költségek egy részét.

A Victor’s Fine Dining by Christian Bau múlt novemberben többször is a nemzetközi figyelem középpontjába került. Amikor Alain Ducasse, „minden séfek séfje” megkapta a Walter Scheel-érmet, Christian Bau szervezett gálavacsorát egy 17 fős csapattal a párizsi német nagykövetségen.

Néhány nappal később, ugyancsak Párizsban jött a következő csúcspont: megjelent a La Liste új ranglistája a világ ezer legjobb éttermével, amelyen a Christian Bau által vitt étterem második helyezést ért el – írja a gastronomie-report.de.
_________________________________
Forrás: turizmus.com
Kép: Victor’s Fine Dining by Christian Bau