Tervekről és eredményekről az MVI közgyűlésen

Szerző: | 2016.04.28 | Céghírek, Hírek

Eredményes és mozgalmas évet zárt a Magyar Vendéglátók Ipartestülete – állapította meg Kovács László elnök az április 26-án tartott közgyűlésen.

Az elnök beszámolt a 2015-ben történt eseményekről és elért eredményekről; a közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2015. év pénzügyi beszámolóját, melyet korábban a felügyelőbizottság 3 tagja is jóváhagyott. Ismertették és elfogadták a 2016-os költségvetési és cselekvési tervet is.

Az MVI tevékenységében az alábbi aktuális problémák megoldására helyezi a továbbra is a hangsúlyt: oktatás, szakoktatás fejlesztése,  – együttműködve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint az NGM-mel -, a reprezentációs adó mérséklésének elérése, az Artisjus jogdíjak további csökkentése – az Artisjus Tarifa Munkacsoportban való folyamatos részvétellel – , valamit az ifjúság részére szervezett különböző szakmai versenyek támogatása, ahogyan ez idén is történt, többek között a Szakma Sztár Verseny, a Gundel Nemzetközi Verseny és az SkillsHungary esetében.

Az MVI fontosnak tartja az aktív közreműködést az „Élelmiszer Érték Fórum”-on az élelmiszerpazarlás csökkentési tervének kidolgozásában, valamint Magyarország gasztronómiájának népszerűsítését is, ezért is csatlakozott a „Gasztroélmények Éve” elnevezésű kampányhoz.

Az év további legfontosabb eseményei a következők lesznek: szakmai konferencia szervezése a SIRHA-n (május 9.), Gundel János emléktábla avatása (június), gasztrotúra szervezése Olaszországba a Coninvesttel együttműködve (szept. 29-okt. 2.), Gundel Károly – díjátadó gálaebéd (november 20.), valamint a nagy sikerrel zajló kéthetenkénti éttermi gasztrotúra folyamatos szervezése budapesti, illetve vidéki helyszínekkel.