Tömeges kilépés az MGE-ből

Szerző: | 2016.05.31 | Hírek

Május 31-én közleményben tudatta 13 tag, hogy elhagyja a Magyar Gasztronómiai Egyesületet.

A mai napon kiléptünk a Magyar Gasztronómiai Egyesületből. Nehéz szívvel tesszük, hiszen az elmúlt évek során számos eredményt értünk el közösen. Sajnos Molnár B. Tamás éppen a magyar gasztronómia legutóbbi nagy sikere, a Bocuse d’Or európai döntőjében aratott magyar győzelem által biztosított rivaldafényt kihasználva döntött úgy, hogy támadást intéz a hasonló célkitűzésekkel létrejött gasztronómiai szervezetek ellen. A Bocuse sikere mögött néhány tucat ember több évi munkája van, melyből az MGE elnöke nem vette ki részét. Ennek fényében különösen visszatetsző, ahogy nyilatkozik.

Molnár B. Tamás a Magyar Bocuse Akadémiát és a Pannón Gasztronómiai Akadémiát ezekben a nyilatkozatokban nem szövetségesként, hanem riválisokként láttatja. Megítélésünk szerint az MGE elnöke nyilatkozatai nem a közös célok megvalósítását szolgálják. A jövőben ezért vele együttműködni nem tudunk, és nem akarunk.

Sajnáljuk, hogy erre a lépésre kényszerülünk. A Magyar Gasztronómiai Egyesület tagságának további sikeres munkát kívánunk

2016.május 31.

Berkes Gyula

Bíró Lajos

Csapody Balázs

Deli János

Fekete Antonio

Hamvas Zoltán

Harmath Csaba

Herczeg Zoltán

Laczó Csaba

Molnár Attila

Nyíri Sándor

Széll Tamás

Zsidai Zoltán Roy”

Információink szerint ezt megelőzően Molnár B. Tamás is lemondott a Bocuse d’Or Akadémia alelnöki tisztjéről.