5 új borász a Juniborban

Szerző: | 2017.11.07 | Céghírek, Hírek

Öt új taggal bővült 2017-ben a Junibor és új elnököt is választottak Gál Tibor személyében, és az elnökség is átalakult. Az üzenet egyértelmű: a Junibor továbbra is a borászok új generációjának legfontosabb szervezete szeretne lenni, tömörítve az ország legtehetségesebb fiatal szakembereit.

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete – hagyományosan év végén választja meg az új tagokat. A szeptemberi Zöldszüret felhívására több mint 40 fiatal borász jelentkezett, közülünk 20 tehetséges szakember hozta el borait a budapesti kóstolóra, ahol a Junibor tagjai megismerhették a jelentkezőket. A kritériumok alapján az egyesületbe 35 év alatti borászokat vártak, a novemberi közgyűlésen a tagok 2/3-os támogatásával idén 5 jelentkezőnek szavaztak bizalmat.

Zsirai Kata (Tokaj)

Pálffy Attila (Balaton felvidék, Káli-medence)

ifj. Tiffán Zsolt (Villány)

Böjt Gergő (Eger)

Barcsa Botond (Neszmély)

Hernyák Tamás elnöksége lejárt, így ő leköszönt az elnöki posztról, a tagok teljes egyetértésben Gál Tibort választották a posztra. Ezzel együtt az elnökség összetétele is megváltozott, Árvay Angelika és Gere Andi kezdetektől a vezetőség tagjai voltak, ők most átadták a helyüket Laposa Zsófiának és Kovács Tamásnak. (Így az elnökség tagjai: Frittmann Péter, Hernyák Tamás, Gál Tibor, Laposa Zsófia, Kovács Tamás)

Az 5 tag bekerülése egyértelmű üzenet: a Junibor készen áll a vérfrissítésre és az új energiákra. Az egyesület mentor programokkal, Junibor Akadémiával készül az új időszakra, cél a csapaton belül összegyűjtött tudást és tapasztalatot átadni egymásnak és a fiatal belépőknek.