Országos road show indul ősszel az Unilever Food Solutions támogatásával, a Vendéglátás Magazin és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében.
ÉTTEREMTULAJDONOSOK, ÉTTERMI VEZETŐK, SÉFEK, BARISTÁK és FELSZOLGÁLÓK részére
Munkaerő-piaci problémák, változó jogszabályok, átalakuló szakoktatás, régi ízek és új konyhatechnológiák – témák, amelyekről Ön is szívesen folytatna eszmecserét.
Az előadások és interaktív workshopok segítségével javíthatja vendéglátóhelye üzemeltetésének hatékonyságát, új alapanyagokat és konyhai eszközöket ismerhet meg, és számos hasznos tudnivalóval gazdagodhat.
Október-novemberben 4 helyszínen, 4 időpontban vidéki éttermek vezetőinek és munkatársainak!
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Pontos dátumok, helyszínek, program és online regisztráció itt érhető el: http://akademia.vendeglatasmagazin.hu/
Szakmai program
09.30-10.00 Regisztráció
10.00-12.00 Plenáris előadások
- Köszöntők
- Csíki Sándor szakmai tanácsadó, a foodandwineblog tulajdonosának előadása az adott régiónak megfelelő magyar konyha hagyományairól és megújulási lehetőségeiről, a modern technológiák bemutatásával
- Munkaerőpiaci problémák és a szakoktatásban történő változások / Böröcz Lajos, főtitkár, VIMOSZ (Lajosmizsén és Veszprémben), Bándoli Attila, vendéglátásért felelős alelnök, VIMOSZ (Baktalórántházán és Hévízen)
- A helyi NAV/VPOP képviselőjének előadása a leggyakoribb helyi hibákról, a szabályoknak megfelelő üzletvezetésről
12.00-13.00 Ebéd
13.00-15.00 Workshopok
- WORKSHOP – ÉTTERMI VEZETŐK, TULAJDONOSOK részére
- témák: az üzemeltetést segítő új technikai eszközök, költséghatékonyság, pályázatírás, éttermi szoftverek
- moderátor: Szikora Katalin, a Vendéglátás Magazin lapigazgatója
- Költséghatékonyság a vendéglátásban / Hatvani Orsolya, marketing, Unilever FoodSolutions
- Mobil a pincér? Mobilalkalmazások a vendéglátás szolgálatában / Szomor Miklós, értékesítési és marketing manager, Flexys
- Hogyan takarítsunk meg pénzt a konyhában? / Gál Sándor, Assur Kft.
- A legújabb kor üzemeltetési kihívásairól és speciális hatékonyságnövelő eljárásokról. Korszerű megoldások a pályázatoktól a virtuális piacig / Kiss Krisztián, AQUA-Gasztro Stúdió tulajdonosa (Baktalórántháza és Lajosmizse)
A szekció résztvevői között kisorsolunk egy éttermet, amelyiket az AQUA-Gasztro Stúdió átvilágít, és ennek alapján elkészíti a részletesszakmai problématérképet, díjmentesen.
- WORKSHOP – SÉFEK részére
- témák: új alapanyagok, technológiák, allergének, tradicionális ételek modern köntösben
- moderátor: Horváth Ágnes, a Vendéglátás Magazin főszerkesztője
- Tradicionális ételek modern köntösben – új technológiák / Várszegi Zsolt, séf, Unilever FoodSolutions
- A régió hagyományos ételei, lehetséges új köntösökben / Csíki Sándor
- Az egészségtudatos gasztronómiáról / Bezselics Ildikó szakíró, a Magok a konyhában című könyvsorozat szerzője
A szekció hallgatói utólag megkapják Bezselics Ildikó receptjeinek leírását, valamint egy egészségtudatos menüsor technológiai és alapanyag tudnivalóit.
- WORKSHOP – BARISTÁK, FELSZOLGÁLÓK, PULTOSOK részére
- témák: mindennapi italtrendek, kávék, italok, kiegészítők
- moderátor: Petrezselyem Adrienn, az MNGSZ titkára
- Egészségtudatos kávéházi sütemények / Bezselics Ildikó szakíró, a Magok a konyhában című könyvsorozat szerzője
- Mindennapi italtrendek kávéról / Hajcsunk Tibor, az MNGSZ alelnöke
- Hitek és tévhitek az italok szervírozásáról: borok, sörök, pezsgők és párlatok / Molnár Andor szakmai tanácsadó, a Royal Cognac kereskedelmi vezetője
További információ és online regisztráció: http://akademia.vendeglatasmagazin.hu/