Vendéglátás Akadémia 4 helyszínen

Szerző: | 2016.09.27 | Események, Hírek

Országos road show indul ősszel  az Unilever Food Solutions támogatásával, a Vendéglátás Magazin és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében.

 

ÉTTEREMTULAJDONOSOK, ÉTTERMI VEZETŐK, SÉFEK, BARISTÁK és FELSZOLGÁLÓK részére

Munkaerő-piaci problémák, változó jogszabályok, átalakuló szakoktatás, régi ízek és új konyhatechnológiák – témák, amelyekről Ön is szívesen folytatna eszmecserét.

Az előadások és interaktív workshopok segítségével javíthatja vendéglátóhelye üzemeltetésének hatékonyságát, új alapanyagokat és konyhai eszközöket ismerhet meg, és számos hasznos tudnivalóval gazdagodhat.

Október-novemberben 4 helyszínen, 4 időpontban vidéki éttermek vezetőinek és munkatársainak!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Pontos dátumok, helyszínek, program  és online regisztráció itt érhető el: http://akademia.vendeglatasmagazin.hu/

Szakmai program

09.30-10.00 Regisztráció

10.00-12.00 Plenáris előadások

  • Köszöntők
  • Csíki Sándor szakmai tanácsadó, a foodandwineblog tulajdonosának előadása az adott régiónak megfelelő magyar konyha hagyományairól és megújulási lehetőségeiről, a modern technológiák bemutatásával
  • Munkaerőpiaci problémák és a szakoktatásban történő változások / Böröcz Lajos, főtitkár, VIMOSZ (Lajosmizsén és Veszprémben), Bándoli Attila, vendéglátásért felelős alelnök, VIMOSZ (Baktalórántházán és Hévízen)
  • A helyi NAV/VPOP képviselőjének előadása a leggyakoribb helyi hibákról, a szabályoknak megfelelő üzletvezetésről

12.00-13.00 Ebéd

13.00-15.00 Workshopok

  1. WORKSHOP – ÉTTERMI VEZETŐK, TULAJDONOSOK részére
    • témák: az üzemeltetést segítő új technikai eszközök, költséghatékonyság, pályázatírás, éttermi szoftverek
    • moderátor: Szikora Katalin, a Vendéglátás Magazin lapigazgatója
      • Költséghatékonyság a vendéglátásban / Hatvani Orsolya, marketing, Unilever FoodSolutions
      • Mobil a pincér? Mobilalkalmazások a vendéglátás szolgálatában / Szomor Miklós, értékesítési és marketing manager, Flexys
      • Hogyan takarítsunk meg pénzt a konyhában? / Gál Sándor, Assur Kft.
      • A legújabb kor üzemeltetési kihívásairól és speciális hatékonyságnövelő eljárásokról. Korszerű megoldások a pályázatoktól a virtuális piacig / Kiss Krisztián, AQUA-Gasztro Stúdió tulajdonosa (Baktalórántháza és Lajosmizse)

A szekció résztvevői között kisorsolunk egy éttermet, amelyiket az AQUA-Gasztro Stúdió átvilágít, és ennek alapján elkészíti a részletesszakmai problématérképet, díjmentesen.

  1. WORKSHOP – SÉFEK részére
    • témák: új alapanyagok, technológiák, allergének, tradicionális ételek modern köntösben
    • moderátor: Horváth Ágnes, a Vendéglátás Magazin főszerkesztője
      • Tradicionális ételek modern köntösben – új technológiák / Várszegi Zsolt, séf, Unilever FoodSolutions
      • A régió hagyományos ételei, lehetséges új köntösökben / Csíki Sándor
      • Az egészségtudatos gasztronómiáról / Bezselics Ildikó szakíró, a Magok a konyhában című könyvsorozat szerzője

A szekció hallgatói utólag megkapják Bezselics Ildikó receptjeinek leírását, valamint egy egészségtudatos menüsor technológiai és alapanyag tudnivalóit.

  1. WORKSHOP – BARISTÁK, FELSZOLGÁLÓK, PULTOSOK részére
    • témák: mindennapi italtrendek, kávék, italok, kiegészítők
    • moderátor: Petrezselyem Adrienn, az MNGSZ titkára
      • Egészségtudatos kávéházi sütemények / Bezselics Ildikó szakíró, a Magok a konyhában című könyvsorozat szerzője
      • Mindennapi italtrendek kávéról / Hajcsunk Tibor, az MNGSZ alelnöke
      • Hitek és tévhitek az italok szervírozásáról: borok, sörök, pezsgők és párlatok / Molnár Andor szakmai tanácsadó, a Royal Cognac kereskedelmi vezetője

További információ és online regisztráció: http://akademia.vendeglatasmagazin.hu/