Laurent Lemal Michelin-csillagos séf, a francia Bocuse d’Or válogató idei győztese, a béléstai La Cooperative konyhafőnöke december 8-án mesterkurzust tartott a főiskolát sok rendezvényen segítő vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatóknak a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tankonyhájában.
A séf kacsamáj pastramit készített el fűszeres páclével (babérlevél, borókabogyó, bors, fokhagyma, kapor, koriander, mustármag, szegfűszeg), almával, körtével, kanadai sütőtökkel és jégcsap retekkel a hallgatókkal együtt. Laurent Lemal-t a Bocuse d’Or 50 jelöltje közül válogatta ki a francia bizottság, hogy képviselje Franciaországot a 2016-os budapesti Bocuse d’Or európai döntőn, és most először jár Magyarországon. A rendezvény sikeres lebonyolításában a kar Szaknyelvi Tanszéke, a Vendéglátás Intézeti Tanszék és az Informatikai Központ vett részt. A séf programszervezője Zsák Helga, házigazda séfje Sándor Dénes volt.