A 2015-ös francia Bocuse d’Or győztese a KVIK-en

Szerző: | 2015.12.09 | Bocuse d'Or, Hírek

Laurent Lemal Michelin-csillagos séf, a francia Bocuse d’Or válogató idei győztese, a béléstai La Cooperative konyhafőnöke december 8-án mesterkurzust tartott a főiskolát sok rendezvényen segítő vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatóknak a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tankonyhájában.

bgf12092A séf kacsamáj pastramit készített el fűszeres páclével (babérlevél, borókabogyó, bors, fokhagyma, kapor, koriander, mustármag, szegfűszeg), almával, körtével, kanadai sütőtökkel és jégcsap retekkel a hallgatókkal együtt. Laurent Lemal-t a Bocuse d’Or 50 jelöltje közül válogatta ki a francia bizottság, hogy képviselje Franciaországot a 2016-os budapesti Bocuse d’Or európai döntőn, és most először jár Magyarországon. A rendezvény sikeres lebonyolításában a kar Szaknyelvi Tanszéke, a Vendéglátás Intézeti Tanszék és az Informatikai Központ vett részt. A séf programszervezője Zsák Helga, házigazda séfje  Sándor Dénes volt.