A benzinkút, mint helyi beszállító: merre tartunk?

Szerző: | 2022.08.15 | Hírek

A benzinkutak világszerte már egy ideje kihívással néznek szembe: a benzineladás önmagában nem elég nyereséges, ezáltal új ötletekre van szükség a további üzleti tevékenységekhez. Eddig a benzin mellett csak csokit és üdítőket találtunk eladásra – így itt az ideje az üzleti modell bővítésének. Végül is a benzinkutak vásárlói egyre gyakrabban szeretnének akkumulátort tölteni, ami azt jelenti, hogy több időt töltenek ott. A leginnovatívabb szolgáltatók ezért frissen elkészített ételeket kínálnak elvitelre vagy helyben elfogyasztásra. Az ételek minősége és az ár-érték arány kulcsfontosságú a sikerhez. A RATIONAL szakemberei a melegétel-készítésben megmutatják, hogyan lehet ezt kivitelezni.

Maximilian Schwaller, a RATIONAL kiskereskedelmi szegmens igazgatója szerint egy benzinkútnak mindössze két berendezésre van szüksége a kulináris sikerhez: egy kombi párolóra és egy jó kávéfőzőre. A kávégép magától értetődő, és a kiválasztott kávészemekből kiváló minőségű italok széles választéka készíthető el. Ez biztosítja az ügyfelek magas szintű megtartását is. A tömegből kiemelkedő élelmiszer-koncepcióval együtt új ügyfeleket is szerezhet. „Különösen az Egyesült Államokban láthatjuk, hogy egyre világosabbá válik, hogy a klasszikus benzinkutas élelmiszereknek nincs jövője” – mondja Schwaller. „Ehelyett az emberek gyakrabban választanak pizzát, csirkét, vegetáriánus ételeket és egészséges, változatos harapnivalókat.”

Az iCombi Pro működtetéséhez nincs szükség speciális ismeretekre | Fotó: Rational

Egyszerűnek tűnik, azonban nagy szakértelmet igényel. Hiszen a koncepciónak működnie kell, sokszor meg kell győzni a bérlőket, és néha akár ezer különböző méretű benzinkútba is be kell férnie. „Ehhez egy helyileg adaptálható szabványos koncepció a legalkalmasabb” – mondja Schwaller úr tapasztalatból. Ezért szereti az iCombi Pro-t ajánlani, amely kevesebb, mint 1 négyzetméter helyet foglal el, és különféle főzési alkalmazásokat térképez fel. Ennek az az egyedülálló előnye, hogy egyetlen készülékkel különféle ételeket lehet elkészíteni. A sütést, grillezést, párolást és melegítést a legkisebb helyen is el lehet végezni, ami előnyt jelent az amúgy is kevés hellyel rendelkező benzinkutak számára.

Ugyanakkor az iCombi Pro működtetéséhez nincs szükség speciális ismeretekre. Schwaller úr szakembert, például szakácsot ajánl a koncepció megvalósításához és a személyzet helyszíni betanításához, de a napi működést biztosító személyzet elegendő a zökkenőmentes lebonyolításhoz. „A gyakran használt főzési programokat, például a burger elkészítését egy képpel vagy ikonnal meg lehet jeleníteni a kijelzőn, így a folyamat elindításához elegendő egy érintés. Ez a hibaarányt minimálisra csökkenti” – magyarázza Maximilian Schwaller.

A RATIONAL szakértője szerint a benzinkutak számára egyre sürgetőbb az innovatív élelmiszer-koncepciók megfontolása: „Egyre népszerűbb az elektromos mobilitás, és mivel ezek a járművek már nem benzinkúttól függenek, az ügyfélmegtartást más csatornákon keresztül kell elérni.” Javaslata: már nem az autón van a hangsúly, hanem az embereken.

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont
1152 BUDAPEST
Szentmihályi út 167–169.
AsiaCenter, Nyugati szárny 2. emelet
Tel.: +36 30 200 8212

E-mail: info-hungary@rational-online.com
Web: https://www.rational-online.com

Facebook: http://facebook.com/RATIONAL.AG
Twitter: http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube: http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)


Nyitókép: Adobe Stock