A BGE hallgatói segítenek a Bocuse d’Or lebonyolításában

Szerző: | 2016.05.09 | Bocuse d'Or, Események, Hírek

Közvetlen közelről követheti a világ egyik legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának 37 hallgatója, akik felszolgálóként és konyhai segítőként vesznek részt a rangos esemény lebonyolításában.

A BGE hallgatói pályázaton jelentkezhettek a munkára, és 12,  főként másod- és harmadéves hallgatót választott ki a Bocuse d’Or felszolgálók irányításáért felelős tavaly év végén, hogy pincérként vegyenek részt a verseny európai döntőjén. A döntőt lezáró közel ezer fős gálavacsorán további 25 BGE KVIK-es hallgató vesz részt, akik közül van, aki felszolgál, míg mások a konyhán a legnevesebb hazai éttermek – az Arany Kaviár, az Onyx, a Kistücsök és a Bock Bisztró – séfjeinek keze alá dolgozhatnak majd.

A Bocuse d’Or európai döntőjén résztvevő BGE-s hallgatók az eseményre való felkészülés során 4-5 alkalommal vettek részt előkészítő tréningen, melynek többször is a Vendéglátás Intézeti Tanszék biztosított helyet gyakorló éttermében.