A chocoMe aranyérmet szerzett Londonban

Szerző: | 2015.10.21 | Céghírek, Hírek

A chocoMe megszerezte az első szakmai aranyérmét, mégpedig a világ legrangosabb szakmai csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on, így hivatalosan a világ legjobb magvas fehércsokoládés drazséja címet nyerte el.

A verseny világbajnokságának döntőjében – mely idén  Londonban, a The Chocolate Show rendezvény keretein belül került megrendezésre – a magyar csokoládémanufaktúra egy ezüst- és egy bronzérmet is szerzett.

A díjazott termékek a következők:

Aranyérem: Guérande-sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával

(magvas fehércsokoládés drazsé kategória)

Ezüstérem: Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval bevont mandula

(magvas étcsokoládés drazsé kategória)

Bronzérem: Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula

(magvas tejcsokoládés drazsé kategória)

A világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn kilenc érmet sikerült bezsebelni (négy arany, három ezüst és két bronz). Ily magasságokba magyar csokoládékészítő még nem jutott el. A chocoMe ezzel 23-ra gyarapította a nemzetközi szakmai elismerései számát.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: a Seventy% (UK), a Manhattan Chocolate Society (US), a Master of Wine (UK), a “The New Taste of Chocolate” (US), az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US),a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) és hasonlók. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője – ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.