A chocoMe-t ismét díjazták

Szerző: | 2015.10.06 | Események, Hírek

Újabb nemzetközi szakmai versenyen szerzett elismeréseket az ötödik születésnapját ünneplő chocoMe. Az „International Chocolate Awards” Kelet-Európai regionális szakmai csokoládéversenyén idén is tarolt a magyar márka, összesen 9 érmet szerezve (4 db arany, 3 db ezüst és 2 db bronz). Magyar indulóként a chocoMe szerezte a legtöbb érmet, és a legtöbb első helyezést is. 2014-ben a chocoMe volt az első magyar márka a történelem során, mely érmes helyezéseket tudott elérni ugyanezen a világversenyen.

Az “International Chocolate Awards” regionális versenyeinek győztesei és érmesei (Kelet-Európa, Belgium, Skandináv, Olaszország, Kanada, USA stb.) kvalifikálhatják magukat egy összevont, nagy döntőre (World Final), amelyre idén Londonban kerül sor 2015. október 12-14. közt, a Salon du Chocolat (The Chocolat Show) csokoládékiállítás egyik kiemelt esményén. A kiállításon a chocoMe egyedüli magyar kiállítóként vesz részt a díjazottak közül.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: a Seventy% (UK), a Manhattan Chocolate Society (US), a Master of Wine (UK), a The New Taste of Chocolate (US), az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US),a The Well-Tempered Chocolatier (Kanada) és hasonlók. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy % csokoládé-degusztációs portál szerkesztője, a világ egyik legismertebb csokoládészakértője.

A verseny további díjazottainak listája itt tekinthető meg: http://www.internationalchocolateawards.com/2015/10/eastern-european-winners-2015/

 

A díjazott chocoMe termékek:

Arany: chocoMe Raffinée – Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula

Arany: chocoMe Raffinée – Fehércsokoládéval bevont liofilizált málnaszem

Arany: chocoMe Raffinée – Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula

Arany: chocoMe Raffinée – Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával

Ezüst: chocoMe Raffinée –  Sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió

Ezüst: chocoMe Raffinée – Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal

Ezüst: chocoMe Voilé – Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol narancshéj fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel

Bronz: chocoMe Voilé – Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol citromhéj

Bronz: chocoMe Entrée G102 – chocoMe 66% étcsokoládé piros bogyós gyümölcsökkel