Kolonics Zoltán, nemzetközi hírű cukrász, a Málna The Pastry Shop tulajdonosa a Debic tejszíneivel alkotja meg cukrászati műremekeit. Zoltán elárulta, mit jelent számára a kortárs cukrászat, mik a kedvenc alapanyagai, és mitől lesz tökéletes egy desszert.
Mik az aktuális cukrászati trendek?
A frissesség, a szezonalitás, az alapokhoz való visszatérés és a folyamatos megújulás . A megjelenés fontos, a vendég először a szemével eszik. A kortárs cukrászat a modern technológiák és a nemes, minőségi alapanyagok ötvözését jelenti a vendégek igényeihez igazítva. A franciás vonalat követjük a technológia terén, ahol a magyar cukrászat találkozik a nemzetközivel.
Mik a kedvenc alapanyagaid?
Mindig a gyümölcsből indulunk ki, ahhoz keressük a hozzávalókat, a tökéletes párosítást: csokoládét, olajos magvakat, vajat, tejszínt, lisztet, valódi barna cukrot, vaníliát, tiszta olajokat. A tudáson, az alapanyagok magasszintű ismeretén és a cukrászati technológiák helyes alkalmazásán van a hangsúly.
Hogyan választod ki a tökéletes alapanyagokat?
A hosszú évek tapasztalata és a megbízható, magas minőségű alapanyag gyártók vannak a segítségemre. Folyamatosan kóstolok, és ha rátaláltam egy megfelelő termékre vagy beszállítóra, ahhoz hosszú távon ragaszkodom.
Mi a fontos a tejszínnél? Miért a Debic termékeire esett a választásod?
A kérdés, hogy az elképzelt desszerthez vagy krémhez milyen mély ízeket szeretnék hozzátenni a tejszínnel. A Debic tejszínei közül a 32%-os és a 35%-os állati tejszínt használjuk. Jól kezelhető, illatban és ízben gazdag tejszín, amitől minden termékünk több lesz. Megbízható, állandó minősége az egyik kulcs, ami hozzájárul a sikereinkhez.
Milyen célt, küldetést tűztél ki magadnak a Debic nagyköveteként?
A mottónk a minőség kompromisszumok nélkül, ehhez járul hozzá a Debic. Szeretném megismertetni a szakmával és a vendégeinkkel a minőségi különbséget, amit egy kiváló tejszínnel el lehet érni.
(X)