A Dining Guide legjobbjai 2016-ban

Szerző: | 2016.03.01 | Események, Hírek

A Larus Étterem és Rendezvényközpontban rendezett nagyszabású gálán, február 29-én adta át az idei év legjobbjainak járó díjakat a Dining Guide.

A kalauz idén nem csupán továbbfejlesztette éttermi értékelési rendszerét és elkészítette az első olyan magyar (és angol) nyelvű kalauzt, amely a nemzetközi elvárásokat is figyelembe veszi, hanem a tesztelésbe bevonta az olasz Nicola Portinarit, a La Peca étterem két Michelin-csillagos séfjét is. Ő inkognitóban tesztelte a húsz legjobbat, hogy segítsen megtalálni az Év Éttermét. Mint a díjátadón mondta, igyekezett séfként értékelni a kollegái munkáját, és a legnagyobb nehézséget a tradíciók megjelenítésének feltérképezése okozta, hiszen korábban nem ismerte a magyar konyhát, amit viszont itt-járta után kimondottan izgalmasnak tart.

A díjátadón először a Magyar Konyha elismeréseit adta át Lévai Anikó, a szerkesztőbizottság elnöke három magyar termelőnek – Sándor Tamás sajtkészítőnek, a hagyományos hegyvidéki sajtokat előállító Bükki Sajt (Mónusbél) képviselőjének, Balogh Nagy Erzsébetnek, a keleméri juhtenyésztőnek (Keleméri Báránykák) és Szabó Györgynek, a Györgytea (Bükkszentkereszt) alapítójának.

A Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai (2016)

Év Étterme: Onyx

Különdíjak:

Év Szakácsteljesítménye: Széll Tamás, Onyx

Zepter-Év Innovatív Konyhája: Borkonyha, Sárközi Ákos, séf

Hennessy-Év Séfje: Costes – Palágyi Eszter séf

Törley-Év Ifjú Séftehetsége: ESCA, Fehér Gábor séf

Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme: Émile, Kövér Gergely séf

Staropramen-Év Street Food: PolaPola

A Dining Guide Étteremkalauz legjobbnak tartott 10étterme

92 pont – Onyx – Szulló Szabina és Széll Tamás séfpáros

92 pont – Costes – Palágyi Eszter séf

90+ pont -Borkonyha – Sárközi Ákos séf

90 pont – Costes Downtown – Miguel Viera ésTiago Sabarigo séfek

87 pont – Salon – Wolf András és Fekete Antonio séfek

86 pont – Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf

85 pont – Arany Kaviár – Nyíri Szása és Kanász László, séfek

84+ pont – MÁK – Mizsei János séf

84 pont – Émile – Kövér Gergely séf

83+ pont – Alabárdos – Kiss O’shea Dániel séf

A 2016-os Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz  – amely a legjobb 100 értékelésén túl további helyszíneket is bemutat, és külön fejezetben jeleníti meg, kategóriákra bontva a street food kínálatot – már megvásárolható az újságárusoknál.