A DiVino és a Junibor idén is megtölti a Szent István teret

Szerző: | 2016.08.23 | Események, Hírek

A Junibor Egyesülettel karöltve az ország legizgalmasabb fiatal borászai augusztusban már negyedszerre költöznek ki a Bazilika elé és mutatják meg, hogy minőségi borokat inni lazán is lehet. Sőt!

A DiVino egész évben erről szól: egy olyan hely, ahol bármikor össze lehet futni a borászokkal, kóstolni és kérdezni pedig kifejezetten érdemes. A Junibor Borünnep pedig a minőségi bor és a jövő borászainak négy napos seregszemléje, az egyik legnagyobb szakmai találkozó borkiállítókkal, borász fogadóórákkal és a szombati kedvencek kóstolójával.

A négy nap során a DiVino borbárban megválasztják az Év Juniborászát és a legnépszerűbb fiatal borász közönségdíjban részesül. A belépés a Szent István téri Junibor Borünnepre ingyenes lesz, míg a DiVino borbárban szombat délután megtartott kísérő program– melyen az összes tagborász bemutatja kedvenc borát – belépőjével a résztvevők teljes egészében a Junibor Egyesületet támogatják.

 

A legmenőbb boros franchise

divino1Az első Divino 2011-ben nyitott a Bazilikánál. Koncepciója szerint csak magyar borokat tart és a Junibor Egyesület tagjainak legjobb tételeiből válogat. Ez az új generáció helye: olyan borászoké, akik friss szemlélettel és eltökélten folytatják a családi hagyományokat, vagy teremtenek saját hagyományt és építenek márkát. A borászok a DiVino mindennapjaiban is részt vesznek, rendszeresek a borász fogadóórák, ahol sokszor hordómintákba és csak a pincéknél kapható tételekbe is bele lehet futni.

Az elmúlt 4 évben a DiVino franchise-á nőtte ki magát: a Bazilikánál nyílt első bárt követte a DiVino Gozsdu, majd a debreceni és a győri DiVino. Egy olyan minőségi és kompakt márka lett, ami bárhol és bármikor azonnal felismerhető és megbízható minőséget garantál. Nem csoda, hogy idén ősszel a Sziget és a BP Shop mellé bekerült az ország 15 legmenőbb márkája közé a Forbes listáján. 2014-ben MagyarBrands, 2015-ben SuperBrands díjat kapott, a Szent István téri üzlet 2012-ben a Michelin Gude-ba is bekerült.

 

A Junibor

divino4A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, 40 év alatti borászokat tömörít meghívásos alapon. A cél egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. „Számunkra a legfontosabb, hogy egymást segítsük és ezáltal egyre jobb borokat készítsünk. Saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, ha generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borfogyasztókkal való kapcsolattartásra” – mondja Hernyák Tomi, a Junibor elnöke.

A DiVino és a Junibor között kezdettől fogva megvannak a szinergiák. A DiVino Bazilika házigazda Juniborásza, Miklós Csabi azt meséli, az első DiVino nyitásakor egyértelmű volt, hogy csatlakozik a tulajdonosokhoz, akikkel régóta jó barátságban voltak. „Ez nem munka, hanem egy gyönyörű feladat és mindig arra gondolok, mennyire nagyszerű, hogy egy ilyen ügyben úttörők lehetünk. Az egész DiVino sztori a Junibor Egyesülettel egy olyan történet, hívószó és üzenet, amihez jó tartozni”- mondja.

A DiVino franchise-rendszer alapját is maga a borkínálat adja, ez kötelező elem, Bánki Sándor és Duska Sándor tulajdonosok a partnerekkel közösen válogatják ki azokat a tételeket, amelyek az adott helyre illenek a több mint 120 tételes kínálatból. „A Junibor Egyesület tagjai első- vagy másodgenerációs borászok. Én 1998 óta kereskedek borokkal és sok fiatal borásszal megismerkedtem, akik rendkívül nyitottak voltak – így alakult ki az együttműködés. Nekik jó lehetőség a DiVino, mert ez tulajdonképpen egy egész éves borfesztivál, ahol nem kell standot bérelni és egyéb költségeket vállalni ahhoz, hogy a vendégek széles körben megismerjék a boraikat, de mégis lehetőség van a személyes találkozóra a fogyasztókkal” – mondja Bánki Sándor.

 

A JUNIBOR tagjai: Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Bence, Laposa Zsófi, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold,  Dúzsi Tomi, Kiss Gábor, Sebestyén Csabi és Csilla, Demeter Endre, Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Figula Misi, Prácser Miklós, Prácser Hajni,  Kis Tamás, Heimann Zoli, Bussay Dóra, Kovács Tamás.

Várunk a Junibor Borünnepen augusztus 25-26-27-28-án!

Infók: www.juniborunnep.hu

(x)